Home / ZANIMLJIVOSTI / Njegov nadimak ledio je krv u žilama: Ledeni je ubio bar 250 ljudi, osuđen zbog smrti petoro, a jedna žrtva ga je proganjala do groba (VIDEO)

Njegov nadimak ledio je krv u žilama: Ledeni je ubio bar 250 ljudi, osuđen zbog smrti petoro, a jedna žrtva ga je proganjala do groba (VIDEO)

Kuklinski-620x350
Ričard Kuklinski, zvani Ledeni, zaradio je svoje mesto u američkom folkloru kao jedan od najmasovnijih ubica u modernoj istoriji, jer je navodno ubio više od 250 ljudi.

Konačno je priveden pravdi 1986. godine, posle 18-mesečne istrage, ali i to samo za pet ubistava.

Dve godine posle hapšenja, 1988. godine, osuđen je na doživotnu robiju, pošto je izbegao smrtnu kaznu na jednu tehnikaliju.

Ali tokom intervjua koji su vođeni godinama, poznati ubica iz Nju Džerzija je tvrdio da je ubio između 100 i 250 muškaraca dok je radio kao plaćeni ubica za američku mafiju.

Tokom intervjua iz 1991. godine, tri godine nakon osude, progovorio je o ubistvu koje ga je proganjalo do smrti.

– To je bio čovek koji se molio – rekao je Kuklinski.

Prema njegovim rečima, čovek je verovao da je Bog svuda i on mu je dao pola sata da se pomoli.

Pa ako Bog hoće da promeni okolnosti neka bude, ali to se nije desilo i Kuklinski je ubio čoveka.

– To je jedna stvar koju nije trebalo da uradim. Nije to trebalo da uradim na taj način – rekao je Kuklinski. Nejasno je ko je žrtva navodnog ubistva.

Ledeni je zaradio svoj nadimak zato što je razvio afinitet da odlaže svoje žrtve u zamrzivač – postupak zbog koga je bilo teže odrediti vreme smrti.

Kuklinski je umro tokom služenja kazne, u 70. godini, 5. marta 2006. godine, pošto je dobio retku i neizlečivu bolest krvi.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs /dailystar.co.uk)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …