Home / ZANIMLJIVOSTI / Odlučio je da roni u ovom jezeru usred džungle, a ono što je našao tamo ga je uplašilo do srži (VIDEO)

Odlučio je da roni u ovom jezeru usred džungle, a ono što je našao tamo ga je uplašilo do srži (VIDEO)

ronioc-jezero

Na dubini između 15 i 20 metara se nalazi i opasan sloj sumpor-vodonika, zbog čega je ronjenje bez stručne pratnje i opreme strogo zabranjeno i opasno

Jezero Meduza, koje se nalazi u Republici Palau, jugoistočno od Filipina, pruža jedinstven doživljaj plivačima i roniocima koji žele da iskuse plivanje u moru bezopasnih meduza.

Poznato kao “Ongeiml Tketau” (‘Peto jezero’) na palauskom jeziku, Jezero Meduza je jedno od 70 slanih jezera na ovom arhipelagu Južnog Pacifika koji su nekada bili spojeni sa okeanom, a sada su odsečena samostalna jezera.

Ova izolovana jezera su postala savršeno mesto za meduze, s obzirom da su prepuna brzorastućih algi, njihove omiljene hrane, a njihovom razvoju doprinosi i činjenica da u jezerima ne postoje njihovi prirodni neprijatelji.

Iako meduze imaju žaoke, one su premale da bi naškodile ljudima. Kupanje u jezeru je sigurno i dopušteno, ali za ronjenje mora da se traži posebna dozvola, kako bi se što bolje sačuvao eko-sistem jezera.

Na dubini između 15 i 20 metara se nalazi i opasan sloj sumpor-vodonika, zbog čega je ronjenje bez stručne pratnje i opreme strogo zabranjeno i opasno.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

VULIN PRIZNAO: „TREBA ZAPLENITI VIŠE KOKAINA, MALO MI JE“ (VIDEO)

Na društvenoj mreži Tviter osvanuo je video snimak u kome ministar Vulin kaže da mu …