Home / ZANIMLJIVOSTI / OTKRIVENA NACISTIČKA VREMENSKA KAPSULA IZ 1934. GODINE: Evo šta su naučnici pronašli u njoj.. (VIDEO)

OTKRIVENA NACISTIČKA VREMENSKA KAPSULA IZ 1934. GODINE: Evo šta su naučnici pronašli u njoj.. (VIDEO)

500
U poljskom gradu Zločejnec, koji je tokom Drugog svetskog rata delom pripadao Nemačkoj, pronađena je nacistička vremenska kapsula koja datira iz 1934, preneo je portal Indipendent.

Kapsulu je otkrio areholog koji je godinama znao da ona postoji, ali nije mogao doći do nje, navodi ovaj portal pozivajući se londonski Indipendent.

Kapusla je pre osamdesetak godina zakopana na gradilištu Ordensburg Krosinse, koji je bio jedan od tri izgrađena edukacijska centra Nacionalsocijalističke nemačke radničke stranke.

Istraživači su, kako se navodi, morali da pronađu način da prođu kroz podzemne vode i debeli sloj cementa da bi došli do kapsule, a da pritom zaobiđu nemačke rudnike.

Doktor Marcin Peterlajtner rekao je da su predmeti u kapsuli savršeno očuvani, preneo je londonski Dejli Mejl.

I španska EPA je prenela da kapsula sadrži fotografije, između ostalog, i Adolfa Hitlera, novine, dve kopije njegove knjige Main Kampf, kovanice koje su se nalazile u koverti i promo materijali s informacijama o Falkenburgu, što je nemački naziv za grad Zločejnec.

Predmeti se trenutno nalaze u Nacionalnom muzeju u Sćećinu, a materijali će biti prevedeni i konzervirani pre nego što postanu dostupni javnosti.

Pogledajte video:

 

(Kurir)

Check Also

NEDELJNI HOROSKOP ZA PERIOD OD 3.8. DO 9.8.2020. GODINE

OVAN Hrana Potreba za kaloričnijom hranom I hedonizmom naglašena je sada kod vas, ali biste …