Home / ZANIMLJIVOSTI / OVAJ ŠRAF JE STAR 300 MILIONA GODINA: Naučnici nemaju odgovor na pitanje „odakle on ovde?“(VIDEO)

OVAJ ŠRAF JE STAR 300 MILIONA GODINA: Naučnici nemaju odgovor na pitanje „odakle on ovde?“(VIDEO)

srafFoto: unexplained-events.com

Istraživači su naišli na šraf dok su pretraživali oblasti Kaluga nakon pada asteroida. Šraf je dugačak 2 cm a sakupila ga je Kosmopoisk grupa, tim za istraživanje NLO-a i paranormalnih pojava

Još od kada je pronađen 1990-tih godina, šraf koji kao da je pričršćen u stenu privlači pažnju svih znatiželjnika, ali i dalje traju debate o tome šta je on zapravo.

Ruski istraživači veruju da je predmet star 300 miliona godina zbog čega neki tvrde da je on dokaz o postojanju jako napredne izgubljene civilizacije, ali i da je u pitanju delo vanzemaljaca.

Ipak, eksperti smatraju da postoji mnogo “zemaljskiji” odgovor da je šraf zapravo fosilizovano morsko stvorenje.

Istraživači su naišli na šraf dok su pretraživali oblasti Kaluga nakon pada asteroida. Šraf je dugačak 2 cm a sakupila ga je Kosmopoisk grupa, tim za istraživanje NLO-a i paranormalnih pojava. Oni tvrde da je kamen star između 300 i 320 miliona godina, i veruju da se unutra nalazi još jedan skriveni šraf.

Ipak, neki konzervativniji naučnici nisu imali prilike da ispitaju kamen već su svoje spekulacije morali da baziraju na slikama lošeg kvaliteta koje se mogu naći na internetu.

Kosmopoisk grupa nije rekla od čega je šraf napravljen. Tim, koji je poznat i kao Istraživanje svemira i kao ruska naučna organizacija, sprovodi ekspedicije na mesta za koja se veruje da imaju vanzemaljsku aktivnost ili neobična stvorenja – prati mešovita reputacija.

Vodeća hipoteza eksperta koji su videli fotografije kaže da je šraf zapravo fosilizovan ostatak drevnog morskog bića pod imenom krinoid.

Moguće je da je oblik šrafa zapravo izokrenuti oblik stvorenja koje se postepeno raspadalo u kamenu koji je poprimio njegov oblik. Nekih 600 vrsta krinoida izumrlo je do danas, ali oni i danas žive u morima u drugačijem obliku.

Veruje se da je fosilizovano stvorenje u kamenu vrsta “morskog ljiljana”. Krinoidi su bili izuzetno uobičajeni pre više miliona godina, a pronađeno je nebrojeno mnogo fosila čiji neki delovi podsećaju na šraf. Ipak, neki naglašavaju da su krinoidi bili značajno manji od pronađenog šrafa i odbacuju ovu teoriju.

Neke napregnutije teorije smatraju da je šraf ostatak drevne tehnologije koja dokazuje da su vanzemaljci živeli na zemlji pre više miliona godina, ili da su naši preci bili mnogo napredniji nego što se danas smatra.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …