Home / ZANIMLJIVOSTI / Ove faktore privlačnosti MORATE da znate, a verovatno pojma nemate

Ove faktore privlačnosti MORATE da znate, a verovatno pojma nemate

dvoje

Naučnici već godinama pokušavaju da objasne zašto je „hemija“ prisutna između nekih parova, a kod drugih pojedinaca jednostavno „zakazuje“.

Nos je „važan“ igrač u predigri

Muškarce se*sualno uzbuđuje kombinacija mirisa lavande i bundeve, a žene duet krastavca i sladića. Do ovih zaključaka došli su američki istraživači iz fondacije „Smell and Taste Research“ iz Čikaga. Na uzbuđenje će uticati ove arome u parfemima i mirisnim svećama.

Crvena je moćna boja

Veće su šanse da će žena biti pozvana na dejt ako je obučena u crveno, pišu istraživači u studiji magazina „Journal of Personality and Social Psychology“. Muškarci su, naime, pod uticajem kulturnih simbola, na primer, Dana zaljubljenih, pa povezuju ovu boju sa romantikom i se*som.

Alkohol jeste krivac u neku ruku

Kad popijemo koju čašicu previše, osobe suprotnog pola izgledaju bolje, jer mozak ne primećuje asimetriju njihovih lica. Asimetrična lica nas evolucijski više privlače, jer ukazuju na manju mogućnost od genetskih defekata, otkrili su istraživači časopisa „Journal of Psychopharmacology“.

Žene promene „tip“ muškaraca čak dva puta u mesecu

„Nature Journal“ otkriva da žene koje ovuliraju više gledaju muževne muškarce naglašenih mišića, jer smatraju da im mogu pomoći u začeću snažnije i zdravije dece. Nasuprot tome, tokom menstruacije više su zainteresovane za muškarce nežnijih telesnih karakteristika, jer traže ljubaznost i kooperativnost.

Stres podstiče se*sualnu privlačnost

U stresnim okolnostima i pod jačim delovanjem adrenalina, pojačava se se*sualna privlačnost između polova, objavljeno je u časopisu „Journal of Personality and Social Psychology“. U studiji je dokazano da će istu ženu pozvati veći broj muškaraca na dejt nakon prelaska „nestabilnog mosta“, nego oni koji su do nje stigli sigurnim putem.

(Agencije)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …