Home / ZANIMLJIVOSTI / OVO JE NAJJAČA ZVER NA SVETU: Njegova brzina i izgled će vas BUKVALNO ODUVATI! (VIDEO)

OVO JE NAJJAČA ZVER NA SVETU: Njegova brzina i izgled će vas BUKVALNO ODUVATI! (VIDEO)

auto-sportskiFoto: koenigsegg.com

Posle ovog automobila muškarci više neće maštati o „ferariju“, „lambordžiniju“, „bentliju“, „poršeu“ i drugim jakim vozilima

Možete li da zamislite automobil koji u sebi ima 1.500 konjskih snaga? Da, dobro ste pročitali, 1.500 konjskih snaga! Reč je o “koensigsegg regera” autu koji izgleda, što bi se u žargonu reklo, kao svemirski brod!

On važi za najjači automobil na svetu, jer je za 21 konjsku snagu jači od “chiron-a” koji ima “samo” 1.479 konjskih snaga.

Ovaj “koensigsegg regera” razvija brzinu od 0-100 za samo 2,8 sekundi, od 0-200 za 6,6 sekundi, od 0-300 kilometara na sat mu treba 10,9 sekundi, a za neverovatnih 400 kilometara na sat mu je potrebno 20 sekundi, piše Top Gear.

Samo činjenica da je njegov zadnji deo potpuno savitljiv pokazuje da je reč o umetničkom delu koje je sastavljeno od ugljeničnih vlakana.

U opremi ima WiFi i 3G mrežu, prednju, unutrašnju i zadnju kameru koja može i da snima, Apple CarPlay, vrhunsko ozvučenje, ambijentalno osvetljenje i mnoge druge mogućnosti koje do sada nisu viđene na jednom automobilu. Takođe, do sada smo navikli da automobili imaju senzore na zadnjem delu, a novi “regera” ih ima i na prednjem braniku.

Inače, njegova cena je “prava sitnica”. Ukoliko želite da ga posedujete, potrebno je da izdvojite 1,89 miliona dolara i morate da požurite, jer će biti proizvedeno samo 80 modela.

Pogledajte video i uživajte u njegovoj lepoti:

(Telegraf.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …