Home / ZANIMLJIVOSTI / OVO JE POSLEDNJI NINDŽA NA SVETU: Ono što on radi, to ne može nijedno drugo ljudsko biće! (VIDEO)

OVO JE POSLEDNJI NINDŽA NA SVETU: Ono što on radi, to ne može nijedno drugo ljudsko biće! (VIDEO)

ninjaJapanska vlada je odlikovala ovog majstora za rad i doprinos na području kulture i ratničkih veština

Dr Hacumi Masaki je osnivač i glavni učitelj organizacije za podučavanje borilačkih veština “Bujinkan Dojo”. Njega danas smatraju jednim od najboljih majstora borilačkih veština na svetu, a sama japanska vlada ga naziva svojim nacionalnim blagom.

On je čak i odlikovan za svoj rad i doprinos na području kulture i ratničkih veština.

Počeo je da se bavi borilačkim veštinama kada je imao 7 godina. Posle kenda, kasnije je učio aikijucu i džudo. Bavio se i boksom, fudbalom i gimnastikom, a između ostalog je diplomirao dramsku umetnost i učio o orijentalnoj medicini i kiropraktici.

Postoji i legenda o njegovom putovanju do učitelja pod imenom – Bengalski tigar, do kog je putovao po petnestak sati preko ostrva Honšu. Učitelj Soke Takamucu pričao je da je njegov učenik imao stalni osećaj “da hoda ispod oštrice mača” i zato mu je dao majstorsku licencu za devet škola ratničkih veština.

Posle smrti svoga učitelja, on je osnovao školu pod imenom “Bujinkan Dojo” što znači “Mesto gde vežba Božji ratnik”. Nekada je putovao po celom svetu da bi podučavao ljude, ali danas se seminari i treninzi održavaju samo u Japanu.

Pogledajte video:(Telegraf.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …