Home / ZANIMLJIVOSTI / Ovo još niste videli: U centru grada u Japanu otvorila se džinovska rupa! (VIDEO)

Ovo još niste videli: U centru grada u Japanu otvorila se džinovska rupa! (VIDEO)

rupa-japan

Džinovska rupa nastala je u utorak u centru grada Fukuoke na jugu Japana i progutala deo ulice sa pet traka u neposrednoj blizini glavne železničke stanice.

Rupa je zahvatila površinu od 20 puta 15 metara, a nalazi se u blizini stubova na kojima počiva jedna zgrada na veoma prometnoj raskrsnici, što je izazvalo strahovanja od daljnjeg urušavanja.

Na snimku se vide dve zasebne rupe koje su se stalno širile i gutale asfalt i tlo ispred gradske železničke stanice Hakata nešto posle 5 sati ujutro.

– Najviše sam se uplašio kada je semafor pao na raskrsnici blizu mesta na kojem sam stajao – rekao je mladić očevidac jednoj televiziji i dodao.

– Shvatio sam, moram što pre da odem odavde.

Rupa je nastavila da se širi, pa se za nekoliko sati produbila za oko dva sprata i ispunila vodom iz polomljenih cevi. Policija, koja je ogradila mesto i evakuisala okolne zgrade, izjavila je da nema stradalih.

500

Saobraćajna uprava u Fukuoki je saopštila da bi nastanak i širenje rupe moglo da bude povezano s obližnjim linijama podzemne železnice.

Fukuoka je najveći grad na japanskom ostrvu Kiušu, a njegova železnička stanica je jedna od glavnih raskrsnica, kojom saobraćaju i superbrzi vozovi.

Pogledajte video:


 (Telegraf.rs)

Check Also

ŠOKANTAN VREMENSKI PREOKRET- EVO ŠTA NAS OČEKUJE VEĆ OD SREDINE SLEDEĆE NEDELJE..

Meteorolog Đorđe Đurić objašnjava da li hladni talas koji je stigao u Srbiju ima veze …