Home / ZANIMLJIVOSTI / Pogledajte da li ste prema proročanstvu indijanskog plemena Hopi roditelj kristalnog deteta…

Pogledajte da li ste prema proročanstvu indijanskog plemena Hopi roditelj kristalnog deteta…

Prema proročanstvu indijanskog plemena Hopi, budućnost Zemlje zavisi o deci ‘duge’, odnosno o deci i odraslima različitih boja kože i boja aure, koji će ujedinjeni učiniti sledeći pomak u evoluciji … Pokret ‘dece duge’ postoji od 1972. godine, a nakon ‘ indigo ‘dece, sada su među nama i’ kristalna ‘deca.

Razlika između indigo i kristalne dece

Među nama su još još od 1995. godine tzv. kristalna deca, a u većem broju se rađaju nakon 2000. godine, uglavnom u porodicama koje će ih znati voleti i poštovati, a često kao svoje roditelje „biraju“ – indigo roditelje.

>> Da li vi indigo osoba?

Prema pojedinim autorima (Doreen Virtue, Indigo, Cristal and Rainbov Children) razlika između indigo i kristalne dece je, pre svega, u temperamentu.

Naime, smatra se da je osnovni zadatak indigo dece rušenje zastarelih i preraslih sistema vrednosti zbog čega imaju ratnički duh, snažan temperament i veliku odlučnost. Nasuprot njima, kristalna deca su blaga i smirena, a njihovi povremeni ispadi ljutnje kratkog su daha jer brzo i lako praštaju.

Ona nastavljaju posao indigo dece i predstavljaju nosioce tzv. kristalnog vala, odnosno poziva na duhovno buđenje. Njihov zadatak i jeste podsticanje duhovnog razvoja odraslih osoba iz svog okruženja, čime zapravo pomažu buđenje i osvešćivanje celokupnog ljudskog roda.

Zaista, uz prisustvo kristalnog deteta, mnogi odrasli postaju kristalni odrasli. Starosno ograničenje ne postoji jer bez obzira na to koliko godina imate, možete učestvovati u kristalnom talasu i dalje napredovati u ličnom razvoju. Ipak, dopustiti detetu da u pojedinim oblastima ono bude naš vodič, dopustiti da odgoj bude obostran, a odrastanje zajedničko – nije lako. Nažalost, ako to ne naučimo, kristalni talas budućnosti otići će bez nas, a naša deca potražiće druge sagovornike i saputnike.

Karakteristike kristalne dece

Njihova aura je kristalne ili zlatne boje sa mnogobrojnim pastelnim nijansama. Zahvaljujući Kirlianovoj fotografiji kojom je moguće fotografisati auru, zna se da je u stalnom porastu broj dece sa kristalno čistom aurom sa zlatnim odsjajem, kao i onih sa indigo plavom bojom aure. Kristalna deca su jako komunikativna, blaga prema okolini, otvorena u pokazivanju svojih emocija.

Staložena su, osetljiva na mirise, boje i ukuse (zbog čega su i sklonija alergijama). Vole prirodu, kristale, vodu, životinje … Veoma su kreativna, zainteresovana za bavljenje umetnošću, na primer muzikom ili slikarstvom. Imaju unutrašnji osećaj potpune sigurnosti u svom okruženju, pa zato i nemaju uobičajeno shvatanje emocije straha i nisu plašljiva.

Hiperaktivna, autistična ili s poremećajem pažnje

Za mnogu kristalnu decu se govori da su hiperaktivna, autistična ili da imaju poremećaj pažnje. Pojedini autori (Vendi Chapman i Lori Johnson) smatraju da je autizam zapravo oblik nesvesne zaštite ove dece od velikog unutrašnjeg haosa, raznovrsnih sadržaja, negativnih emocija, različitih vibracija …

Istina je da su kristalna deca drugačija nego što su bila deca dosadašnjih generacija, pa se razlikuju čak i od indigo dece. Komunikativnija su, brižnije i mnogo empatičnija. Ali ona ne žive u svom izolovanom, zatvorenom svetu (što je najčešći opis autistiene osobe). Ustvari, nikad u istoriji nismo imali decu koja su toliko povezana sa svojim celokupnim okruženjem.

Napokon, zašto bi različitost bila poremećaj? U vremenu grubih generalizacija zaboravili smo da je svako dete individua za sebe, a da posebnost ne mora značiti poremećaj, nego upravo suprotno tome, dar. Vaspitanje kristalne dece podrazumeva udvostručenu važnost svega onoga što inače smatrate da je važno za odgoj – komunikacija, poverenje, potpora …

1. Iskrena komunikacija

Kristalna deca često imaju prodorne, upadljive oči i sklona su dugom posmatranju svojih sagovornika. Njihova intuicija slična je radaru koji pretražuje informacije iz okoline. Posmatrajući vas, oni shvataju ko ste, uče o vama. Ako ikako možete, uzvratite im pogled, Proniknite i vi u njih, što dublje možete. Jer iako osećaj da vas dete „skenira“ bez reči nije prijatan, postaje zadovoljstvo kad mu naučite odgovoriti.

2. Osnažite sebe

Pokatkad decu sa kristalnom aurom nazivaju „učiteljima osnaživanja“. Šta to znači? Kao njihovi roditelji, moraćete skupiti dodatnu snagu da radite na sebi, razrešite lične dileme, traumatična sećanja, ograničavajuća uverenja, da naučite praštati, da budete puni zahvalnosti. Neverbalna potpora deteta i njegova prisutnost bit će vam odličan podsticaj. Istovremeno, radom na sebi mu dajete dobar primer da to smatrate važnim, čime i vi podržavate njega u njegovu razvoju.

Odstupite od uobičajenih standarda. Ne podležite stereotipima i ne tražite od njih ono što je nekada, u vašem detinjstvu zahtevano od vas. Kristalna deca nisu došla među nas da bi poštovala lažne autoritete ili stare sisteme vrednosti. Tako činjenica da vi imate ulogu njihovih roditelja ne podrazumeva njihovo poštovanje samo po sebi. Naprotiv, da bi vas shvatila kao autoritet, morate pokazati veliku dozu tolerancije za razlike.

 3. Zaboravite lično iskustvo odrastanja

Kristalno dete različito je od vas i od vaših roditelja. Ono neće prihvatiti stare modele odgoja jer pripada budućnosti koja je već sada među nama. Na primer, ako od svog deteta zahtevate da bude odličan učenik, na vreme obavlja svoje školske obaveze, bude mirno i tiho na satovima, možete ga potpuno blokirati, a vaš odnos pretvoriti u dugačak niz sukoba.

Međutim, ako se obavestite, naučićete da kristalna deca razmišljaju u slikama, a ne u rečima, pa ćete im ponuditi takve sadržaje, i znaćete da ona mogu biti izuzetno uspešna samo kada uče u stanju mentalne opuštenosti, rasterećena od bilo kakvog pritiska ( i vas kao roditelja i pritiska škole kao obrazovnog sistema, kao što je, na primer, učenje brojnih nepovezanih i nepotrebnih podataka napamet).

(Atma.hr)
Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …