Home / ZANIMLJIVOSTI / PORUKA MLADOŽENJE SA JEDNE BANJALUČKE SVADBE „Ujedinili smo moje, njene, naše, vaše i njihove… Ne slušajte Bakire i Milorade… „

PORUKA MLADOŽENJE SA JEDNE BANJALUČKE SVADBE „Ujedinili smo moje, njene, naše, vaše i njihove… Ne slušajte Bakire i Milorade… „

Foto: Privatni album/Radio Sarajevo / RAS Srbija
Foto: Privatni album/Radio Sarajevo / RAS Srbija
Dragana i Armin, dvoje mladih, odlučilo je da stanu na ludi kamen u svom rodnom gradu, u Banjaluci. A ono što su postigli ovom svadbom spada u red najlepših priča o zajedništvu u BiH i na prostoru bivše Jugoslavije.

Armin o ovom lepom događaju piše na svom „Fejsbuk“ profilu, a za ovaj status dobio je na stotine lajkova, prenosi Radio Sarajevo.

– Osećaj koji sam doživeo nisam nikada dosada. Svadba je bila u Banjaluci, rodnom gradu moje drage i mene, na reci Vrbas, simbolu Banjaluke, na splavu koji gleda na Kastel, opet simbol Banjaluke.

Hteli smo da sve bude u tom fazonu. Kako imamo širok krug prijatelja, divan krug prijatelja i drugova, a isto tako i rodbine sa svih strana, skupilo se šaroliko društvo koje je stiglo iz 4 različite republike bivše nam zajedničke države.

I kako je svadba odmicala i pozitivna atmosfera je rasla, pevalo se, plesalo, sve je prštalo od pozitivne energije, muzika je bila odlišna, pevači su u zanosu bili. Toliko je dobro bilo da je čak u jednom trenutku kamerman ostavio svoju kameru na pod, i uskočio i počeo plesati i skakati sa nama . Tada am zastao pogledao okolo i shvatio šta smo Dragana i ja napravili.

Doslovno smo, ali doslovno, ujedinili istok i zapad, sever i jug, crvene i plave, vernike i nevernike i ateiste, mlade i stare, bele i crne, moje i njene, naše i vaše i njihove,

Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, hajdukovce, zvezdaše, dinamovce, partizanovce, Želju i Sarajevo…

Obuzela me tolika sreća, toliki zanos, da su mi suze potekle. Pogledam Draganu i vidim da upravo i ona o tome razmišlja. Nikad boljeg osećaja, srce mi je bilo toliko da nemam trenutno reči da to opišem. Tad sam osećao da mogu postići sve, da mogu svet promeniti, takav se zanos osećao u tom trenutku. Pomislio sam da i stranku osnujem, hahaha.

Ne možete ostati ravnodušni kad vidite sve te dobre ljude koji su samo zbog nas došli iz svih krajeva, od Pule, Rijeke, Karlovca, Zagreba, Linca,, Sarajeva, Beograda, Podgorice, Bijelog Polja i moje Banjaluke.

Zato želim nastaviti živetii na toj euforiji i pokušati bar malo uticati na sve oko nas.

Ne mrzite one druge zbog krivih stavova, uverenja, pogleda, navijanja, boje kože, religije, nacionalnosti i zato jer je neko tako rekao. Cenite ljude po tome kakvi su, i ne slušajte razne Bakire, Milorade, Aleksandre, Tome, Franje, Alije, Slobe, već razmišljajte svojom glavom i radite dobro drugima, karma će vas nagraditi!

Svi zajedno mozemo napraviti ovaj svet boljim i lepši!

P.S: Poštedite me negativnih komentara, ne želim da mi crpe pozitivnu energiju kojom sam se napunio, već samo me unfrendujte, shvatiću poruku i tako je ipak najbolje, da ne trošimo jedni drugima vreme!“-

Reči su ovo srećnog čoveka i mladoženje iz Banjaluke.

(Agencije)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …