Home / ZANIMLJIVOSTI / POSLE PRAZNIH KOVERTI, SAD I OVO: Novi skandal na SRPSKOJ SVADBI! Mlada objavila spisak poklona! PAŠĆETE U NESVEST!

POSLE PRAZNIH KOVERTI, SAD I OVO: Novi skandal na SRPSKOJ SVADBI! Mlada objavila spisak poklona! PAŠĆETE U NESVEST!

vencanje-mlada

Sigurno ste svi naišli na problem koji poklon izabrati mladencima za svadbu. Nekako je vremenom nastala tradicija da se kupi nešto za kuću, iako paru najčešće ništa od toga nije potrebno. Zavirili smo u spisak sa jedne svadbe i shvatili da se pokloni kupuju samo da bi se kupili, a ne da bi koristili mladencima.

– Suprug i ja smo se posle venčanja šalili da možemo otvoriti restoran i opremiti ga samo poklonima koje smo dobili.

Šta smo inače mogli sa tri frižidera, dva zamrzivača, šporetom, dva televizora, četiri servisa za ručavanje, tri tostera, stolnjaka toliko da više ni ne pamtim broj, sedam lampi i četiri sokovnika.

Bila je i slika nekih mrtvih jelena s kojom stvarno ne znam šta ću – kaže Vanja P. (32) iz Beograda, koja se udala u septembru 2016. godine.

Dodaje i da je mogla nahraniti pola Afrike tortama koje je dobila i koje su se topile u sali, iako je pred svadbu svima naglasila da se torte ne donose jer su već naručene.

Iako ovakav scenario sa poklonima prilično podseća na početak 2000-ih i na ranije godine kada su se svatovi takmičili ko će doneti veći poklon, pa se često latili mikrofona, prekidali pevačicu i izgovarali: „A od starog svata zamrzivač“, to vreme je davno prošlo.

Sada se u svatove odlazi s kovertom pod rukom i sumom koja ne mora biti velika. Daje se koliko se može.

– Zvučaće kao da sam materijalista koji poklonu gleda u zube, ali samo realno sagledavam situaciju. Ako neko već ima da da 200 evra za zamrzivač ili šporet, iako zna da mi to u stanu već imamo, zar nije bolje da nam da 10 puta manje u kešu i da od tog novca kupimo nešto što nam zaista treba – pita se Vanja.

Šali se i da je, pored svih troškova oko svadbe, još morala da plaća kombi prevoz kako bi joj sve te stvari bile otpremljene na kućnu adresu.

Ali ne kod nje i supruga, već kod njenih roditelja, jer oni to nisu imali gde da stave. Većina je i dalje u garaži, čeka se da li će nekada nekome zatrebati.

(kurir.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …