Home / ZANIMLJIVOSTI / Postupajte OVAKO i Bog će vam dati DVOSTRUKO VIŠE, a vaše OBILJE umnožiće se nekoliko puta!

Postupajte OVAKO i Bog će vam dati DVOSTRUKO VIŠE, a vaše OBILJE umnožiće se nekoliko puta!

Postoje mentalni otrovi kao što postoje i telesni otrovi. Mentalni otrovi su pogrešne misli koje deluju u podsvesti poput zagađene struje koja izlazi na površinu čak i više godina nakon lošeg iskustva (bolesti, gubitka, nesreće, itd.).
muskarac-sreca
Pre nekog vremena čitao sam o naučnom eksperimentu u Rusiji u kom je šest zdravih i dobro uhranjenih mačaka hipnotisano. Dali su im cijanid i ostale su žive, dok je šest drugih, slabo uhranjenih životinja uginulo.

Ukoliko imamo dovoljno vere u ličnu Božju silu u nama, možemo poništiti delovanje svakog smrtonosnog otrova, mentalnog ili bilo kog drugog.

Koja su preventivna sredstva?

Prvi korak je od ovog trenutka ne bojati se tumora, tuberkuloze, artritisa ili mentalnog poremećaja. Drugi korak je spoznaja da je određeno stanje posledica pogrešnog razmišljanja i da nema više moć nad vama; tada uzdižete Boga u sebi.

To će zaustaviti svako delovanje otrova u vama ili u osobi za koju molite. Proglasite okolnosti »prividnima« i veličajte Boga tako što ćete na mestu gde je bio problem videti savršeno rešenje, lepotu i celinu.

Najčešći mentalni otrovi su strah, mržnja, samosažaljenje, zlovolja, zavist, usamljenost, osvetoljubivost i depresija. Sve su to zapravo oblici straha. Biblijsko ime za strah je slepa, lažna misao zvana Golijat. Reč Golijat označava agresivnu, tiranizirajuću misao koja vas pretnjama podređuje svojoj nepravednoj vlasti.

Možda se bojite susreta s tim razbojnikom, nametljivcem i pljačkašem u svom umu. Možda se bojite ishoda i oklevate da se otvoreno sretnete s tom zloslutnom senkom i izbacite je iz sebe. Kako bi se rešili tog razbojnika zvanog strah, neophodno je da odigrate ulogu Davida.

David označava čoveka koji voli Boga i zna za postojanje samo jedne vrhovne Sile što deluje kao Jedinstvo i ne poznaje nikakva neslaganja ili svađe, i čije je ime Ljubav.

David, koji predstavlja vašu svesnost o prisutnosti i snazi Božjoj, ubio je filistejskog diva Golijata, ili strah, kamenom iz svoje pastirske praćke. Strah je senka u umu koju podržava neznanje i zamračena svest. Kad svoj strah iznesete na svetlo razuma i inteligencije, on to ne može podneti i nestaje. Plodovi straha su:

1.) Mržnja, koja predstavlja pogrešno usmerenu ljubav i koja je utemeljena na neznanju.

2.) Samosažaljenje, koje je zapravo zaokupljenost samim sobom. Taj mentalni otrov uvlači se kroz telesni krvotok trujući izvore nade i vere, dovodeći do senilnosti, melanholije, itd. Protivotrov je otkrivanje svog drugog ja (Boga) i opijanje spoznajom ljubavi prema Bogu, kao i osećaj jedinstva s jedinom Silom – to će dovesti do novog rođenja mira, zdravlja, poverenja i snage.

3.) Strah od starosti je sledeći mentalni otrov. Vreme telesne starosti ne znači prohujale godine, već zoru mudrosti, istine i lepote. Vreme za vašu dušu, za vas. Najvažnije vreme. Doba za postizanje cilja ljudskog života – samospoznaju.

4.) Usamljenost je nedostatak ljubavi. Oni koji nemaju ljubavi traže je, ali ljubav i prijateljstvo pronalaze oni koji i sami ljube. Protivotrov za usamljenost je zaljubiti se u Božje prijatelje u svom umu.

Imena tih prijatelja su dobra volja, ljubaznost, nežnost, mir, strpljivost, razumevanje i iskreni interes za druge. Izlivajte Božju ljubav – dvostruku meru Duha – na one oko vas; tako ćete smesta oterati usamljenost. Bog će vam takođe dati dvostruku nagradu, i vaša će se dobra volja fantastično umnožiti.

Iz knjige „Kako (do)biti ono što želite“

(Agencije)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …