Home / ZANIMLJIVOSTI / PRIZOR KOJI LEDI KRV: Sedam metara dug piton ga ŠČEPAO ZA RUKU, a onda je počela borba za GOLI ŽIVOT! (VIDEO)

PRIZOR KOJI LEDI KRV: Sedam metara dug piton ga ŠČEPAO ZA RUKU, a onda je počela borba za GOLI ŽIVOT! (VIDEO)

piton-zmija

Robert Nababan (37) suočio se nedavno sa divovskim pitonom i srećom, uspeo da se oslobodi pre nego što ga je ogromna zmija ubila.

Kako je Robert ispričao novinarima u bolnici, pre nego ih je oterala njegova porodica, do susreta sa zmijom došlo je kad je motorom putovao kući sa posla na plantaži palmi, gde radi kao čuvar.

Tokom vožnje naišao je na dva pešaka koji su hteli da pređu put, ali se nisu usudili, jer je ispred njih na sredini puta ležao mrežasti piton dug 7 metara.

– Pokušao sam da ulovim pitona. Ugrizao me za ruku i rvali smo se neko vreme – rekao je Robert, onemoćao od velike borbe, za lokalni „Detik Njuz“.

Više nije stigao da ispriča, jer su članovi njegove porodice udaljili novinare.

Do incidenta je došlo u pokrajini Riau, u kojoj Nababan živi.

Iako svi detalji okršaja nisu poznati, prema fotografijama koje su došle iz Indonezije Nababanove komšije uzele su telo divovskog pitona i zavezali ga između dva drva kako bi svi mogli da ga vide, prenosi Jutarnji list.

Kada se pogleda koliko je zapravo velika ta zmija, pravo je čudo da je Nababan.

Mrežasti pitoni su szvanično najduže zmije na svetu, koje mogu da narastu i do osam metara.

Trenutno čast najdužeg primerka ima mrežasti piton imenom Meduza, koji je dug 7.67 metara i težak 158.8 kila, a nalazi se u Kansas Sitiju, iako su početkom ove godine radnici na gradilištu u Maleziji našli živog pitona dugog osam metara i teškog oko 250 kilograma, ali te mere nisu zvanično potvrđene.

Ove zmije svoje žrtve ubijaju davljenjem i potom ih gutaju cele.

Vrlo retko napadaju i ubijaju ljude, iako u proteklih dvadesetak godina ima nekoliko zabeleženih slučajeva u kojima su udavili malu decu ili čak odrasle osobe.

Pogledajte video:

Check Also

SVE SE MENjA OD 22. OKTOBRA! NAREDNIH DANA U SRBIJI ĆE BITI PRAVA JESEN- A ONDA POTPUNI PREOKRET!

Danas će u Srbiji biti promenljivo oblačno i malo hladnije, mestimično sa kratkotrajnom kišom, ponegde …