Home / ZANIMLJIVOSTI / PROIZVEDENA NOVA VRSTA BETONSKIH BLOKOVA: Ne samo da je zidanje brže već smanjuje vreme izgradnje za 50%, a i ne zahteva pravljenje fuge! (VIDEO)

PROIZVEDENA NOVA VRSTA BETONSKIH BLOKOVA: Ne samo da je zidanje brže već smanjuje vreme izgradnje za 50%, a i ne zahteva pravljenje fuge! (VIDEO)

betonski-blok
Zidanje blokom ARMO ne samo da je brže već i ne zahteva pravljenje fuge.

Potreba za bržom i ekonomičnijom gradnjom aktuelnija je nego ikada, pogotovo u ruralnim delovima Meksika. Zbog toga je Juan Manuel Reyes iz firme Armed Omega zajedno sa arhitektom Jorgeom Capistranom osmislio novu vrstu betonskih blokova za kojim je zidanje kuće brže i do 50%.

Blok ARMO zaobljen je tako da ima žljebove koji savršeno pašu jedan naspram drugog.

Trik je u drugačijem obliku bloka. Blok ARMO nije, kako smo navikli, pravougaoni već je zaobljen tako da ima žljebove koji savršeno pašu jedan naspram drugog. Oni su pritom ošupljeni tako da kroz njih može da prođe armatura ali i instalacija, piše Conacyt Press.

Betonski blok ARMO, dimenzija 12x12x40 centimetara, ređa se jedan na drugi nasuvo, odnosno,bez maltera i fuge. Cementni malter se tek kasnije dodaje zalivanjem šupljina kroz koju je provučena armatura.

idanjem ovakvim blokovima ne zahteva specijalnu obuku niti traži visokokvalifikovane majstore tako da je mogu primenjivati i laici… što naravno proizvođač ne preporučuje.

Pogledajte video:

(Gradjevina)

Check Also

VIDOVITI STARAC SA SVETE GORE UPOZORAVA: NIKAKO OVO NE RADITE JER ĆETE PROKLETI SVOJE DETE

Starac Pajsije koji je živio na Svetoj Gori ukazuje nam da ljudi koje je neko …