Home / ZANIMLJIVOSTI / PRONAĐENO SVETO PISMO NA RUŠEVINAMA BLIZNAKINjAMA: Evo na kojoj strani je bilo otvoreno (VIDEO)

PRONAĐENO SVETO PISMO NA RUŠEVINAMA BLIZNAKINjAMA: Evo na kojoj strani je bilo otvoreno (VIDEO)

501

Kada je Džo Majorvic nekoliko meseci posle 11. septembra, dana kad su se teroristi avionima zabili u Kule bliznakinje na Menhetnu, fotografisao je na mestu ruševina, nije sanjao da će tamo pronaći Božji znak.

Mejorvicu je prišao, dok je fotografisao bol i patnju posle rušenja Kula, nepoznati vatrogasac i dao mu Bibliju koju je pronašao među ruševinama slepljenu uz komad metala.
Ono što je njega posebno zapanjilo bila je ne samo činjenica da knjiga nije izgorela, već stranica na kojoj je ostala otvorena.

„Čuli ste da je rečeno: Oko za oko, zub za zub! A ja vam kažem: Ne opirite se Zlomu! Naprotiv, udari li te neko po desnom obrazu, okreni mu i drugi.”

Više od hiljadu stranica i stotine poglavlja, ali poglavlje Matejeva evanđelja u kojem opisuje Isusovu propoved na gori, bilo je ono što nam je Gospodin hteo da poruči.

Džo Mejorvic je godinama ćutio o tome, ali je nakon nekog vremena odlučio Bibliju, koja je dotad bila čuvana u njegovu domu, pokloni Nacionalnom memorijalnom muzeju 11. septembra.

„Moja zaprepašćenost pošto sam video stranicu na kojoj je Biblija bila otvorena pomogla mi je da shvatim kako biblijska poruka opstaje kroz vreme te je u svakoj eri možemo interpretirati na noviji način“, rekao je Džo.

Pogledajte video:

(Kurir)

Check Also

NAROD PO SRBIJI- OVO ČEKA SVE NAS! VODA U JEZERU CRVENA, ČUJU SE IZ NjE ZVUCI, BUNARI PRESUŠUJU! (VIDEO)

Meštani Gornjih Nedeljica, nedeleko od području na kom australijski Rio Tinto planira izgradnju rudnika litijuma …