Home / ZANIMLJIVOSTI / PROSTITUTKE SPUSTILE SVOJE CENE: U ovoj evropskoj zemlji naplaćuju seks 2 evra!

PROSTITUTKE SPUSTILE SVOJE CENE: U ovoj evropskoj zemlji naplaćuju seks 2 evra!

prostitutkaFoto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Pre krize, u ovoj zemlji je seks sa prostitutkom bio oko 50 evra, sada košta čitava 2 evra. One su čak spremne da spavaju sa mušterijom za obrok, sendvič ili neku sitnicu

Dužničke krize utiču negativno na ekonomiju, ali i na stabilnost cele države. Između ostalog, i na prostituciju. Zato su prostitutke u Grčkoj rešile da cene svojih usluga znatno smanje, pa su dostigle najnižu u celoj Evropi.

Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 17.000 prostitutki i svi podaci ukazuju na to da je kriza, koja traje oko šest godina, duboko potresla i “najstariji zanat” na svetu.

Pre krize, u Grčkoj je seks sa prostitutkom bio oko 50 evra, sada košta čitava 2 evra. One su čak spremne da spavaju sa mušterijom za obrok, sendvič ili neku sitnicu. Takođe, u ovoj zemlji je nezaposlenost na nezapamćenom nivou, pa se sve više žena opredeljuje da za život zaradi na ovaj način.

– Neke žene su spremne da zbog najobičnijih stvari spavaju sa muškarcem. Njima je potrebna hrana, pa će imati seks i za jedan obrok. Neke će to uraditi kako bi platile porez, račune ili kako bi platile hitne troškove – objasnio je Georgi Lazos, profesor na Univerzitetu u Atini.

Inače, cena ovakvih usluga su u padu u celom svetu, ali su u Grčkoj, gde je legalizovano 10 bordela, opale drastično.

– Država mora da reaguje, ne smemo biti ravnodušni – dodao je Lazos, koji je sproveo ovo istraživanje.

(Telegraf.rs /rt.com)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …