Home / ZANIMLJIVOSTI / Renovirali su staru školu, a onda su primetili nešto iza table što ih je ostavilo bez reči! (VIDEO)

Renovirali su staru školu, a onda su primetili nešto iza table što ih je ostavilo bez reči! (VIDEO)

Kada su majstori krenuli renovirati učionice u školi u Oklahomi, pre nego što su montirali interaktivne table morali su skinuti stare, a ono što su našli ispod njih dirnulo je mnoge.
skola- tabla
Dok se spremala Oktobarska revolucija, prvi put bombardovan London, J.R.R. Tolkien počeo pisati Silmarilion – škola u američkoj Oklahomi dobila je nove ploče. Sada, majstori su skinuli i našli netaknute crteže, tablice množenja i ostale stvari stare gotovo sto godina, prenosi Littlethings. Izgledali su kao da ih je crtao i pisao neko juče.

Na jednoj, našli su kalendar za novembar i decembar, s ćurkom koja simbolizuje američki Dan zahvalnosti

Zanimljiva tablica (ili tačnije krug) množenja daje zanimljiv pogled u tadašnje metode učenja. Izgleda, izgubljene vremenom jer i direktorka škole Sherri Kishore kaže da nikada nije videla nikakvu sličnu tehniku.

Čak i rukopis kojim je pisano danas postaje zaboravljena veština.

Lekcije koje su pronađene u svakoj od četiri učionice se nadovezuju i prema ravnateljici odražavaju „povezani kurikulum kakav se provodio 1917.“

Direktorka Kishore je dovela i svoju 85-godišnju majku u školu. „Kada je videla crteže doseljenika, krasopis samo je stala i plakala. Rekla je da je tačno tako izgledalo i kada je ona išla u školu „kaže Kishore. No crteži na pločama su stariji čak i od nje.

Dva su datuma zapisana na pločama – 30. novembra i 4. decembra. Neki su crteži učitelja, neki studenata.

Profesorica engleskog Cinthera Comer šokirana je. „Bilo pomalo sablasno jer su boje bile tako žive kao da su crteži jučer nacrtani. Kada znate da su stari 100 godina to je kao da ste otputovali vremeplovom „rekla je“ .

Škola izgrađena 1895. mnogo puta je renovirana tokom istorije, no do sada su građevinari ispod ploča nalazili samo žice ili zabušene cevi, tako da je ovo otkriće sve iznenadilo.

Pogledajte video:


(Net.hr)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …