Home / ZANIMLJIVOSTI / Roditelji izgubili dečaka(4) u divljim šumama, ČETIRI DANA pio vodu iz močvare i jeo travu i PREŽIVEO (VIDEO)

Roditelji izgubili dečaka(4) u divljim šumama, ČETIRI DANA pio vodu iz močvare i jeo travu i PREŽIVEO (VIDEO)

dima- peskov

Četvorogodišnji Dima Peskov, koji se izgubio desetog juna kada je s porodicom bio na izletu u okolini Jekaterinburga (centralna Rusija), nađen je posle četiri dana nakon što je organizovana potraga u kojoj je učestvovalo 2.000 ljudi.

Dima je bio mokar i hipotermičan, odeća mu je bila pocepana. Po celom telu su ga izujedali komarci i krpelji. Utoplili smo ga i, nakon što je malo živnuo, počeo je da nam priča šta se desilo i da je jeo travu i pio prljavu vodu iz močvare – rekao je za list “Komsomolskaja pravda” Pavel Karpenko, pripadnik specijalnih jedinica koji je našao dečaka.

Nestanak plavokosog mališana uznemirio je javnost Rusije proteklih dana.

Dok su bili na kampovanju, otac Andrej ga je poveo da nacepaju drva, ali je dečaku bilo dosadno, pa ga je poslao majci, “oko 50 metara dalje”.

– Ne znam kako sam mogao da uradim takvu glupost. Nisam pomislio da će skrenuti s puta – rekao je on.

Kada su roditelji prijavili detetov nestanak, našli su se na udaru žestokih kritika. Policija ih je podvrgla detektoru laži, sumnjajući da su inscenirali nestanak, a mediji su spekulisali o njihovim motivima i dovodili u pitanje njihove roditeljske sposobnosti.

Izviđači su dan nakon njegovog nestanka našli otiske dečakovih stopala u okolini šatora, ali ronioci i dronovi s kamerama nisu uspeli da ga nađu. Nade da će biti spasen potonule su nakon što su u toj oblasti nađeni tragovi medveda.

U ponedeljak je grupa ribolovaca rekla spasiocima da su videli dečaka koji odgovara njegovom opisu, a istog dana operacija je obustavljena zbog žestoke oluje.

Šef lokalne dobrovoljačke spasilačke grupe “Sokol” ispričao je za KP da je imao osećaj da je dečak krenuo na jug, prema močvari, uprkos tome što su lokalni čuvari govorili da bi dečak instinktivno otišao u drugom smeru, strahujući da ne upadne u nju.

Zbog toga je potraga krenula kao istoku, sve dok nisu pretražili 200 kvadratnih kilometara – bez uspeha.

U sredu ujutro Širokobokov je okupio manju grupu ljudi, uključujući i Karpenka, i krenuli su prema jugu. U roku od jednog sata našli su sveže tragove njegovih malih stopala.

– Naišao sam na koren oborenog stabla, pogledao u rupu koja je ostala od njega i ugledao dečaka koji je tu ležao. Napravili smo nosila od odeće i izvukli ga – priča Karpenko.

Dečak je odvezen u bolnicu u obližnjem mestu Azbest.

– Dima je stigao u relativno teškom stanju – rekao je šef dečje bolnice Igor Bragin.

– Dehidrirao je, izgoreo od sunca, hipotermičan. Našli smo mu 20-ak krpelja na telu, a insekte smo poslali na ispitivanje da bismo utvrdili da li imaju krpeljski miningoencefalitisa. Ubrizgali smo mu antitela, za svaki slučaj.

Teško je reći kako će se razvijati situacija – sumnjamo da ima zapaljenje pluća i trenutno prima infuziju.

Pogledajte video:


(rt.com)

Check Also

ALIGATOR JEDE ALIGATORA: JEZIV SNIMAK IZ DVORIŠTA U AMERICI (VIDEO)

Snimak u kom veći aligator jede manjeg aligatora, načinjen u dvorištu jedne kuće u američkoj …