Home / ZANIMLJIVOSTI / Rus pao sa 8. sprata, a onda je progovorio SRPSKI! Pogodite koje su bile prve Viktorove reči..

Rus pao sa 8. sprata, a onda je progovorio SRPSKI! Pogodite koje su bile prve Viktorove reči..

zavojFoto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Otkako mi se ovo desilo, nekako se osećam više muško, počeo sam da idem po kafanama, da se družim s prijateljima, manje sam u kući. Samo prespavam – rekao je Viktor posle neobičnog događaja

Jedan mladi Rus Viktor Sergejevič pao je osmog sprata, ali je imao sreće i prošao samo sa lakšim povredama. Međutim, nakon toga je progovorio srpski. Deluje nestvarno? I jeste. Ova izmišljena vest brzinom munje se proširila po društvenim mrežama u Srbiji.

Prenosimo u celosti izmišljenu vest, koja će vas nasmejati do suza:

“Rus je preživeo ovaj pad sa neverovatne visine, prvih sat vremena je ćutao i ponašao se pomalo dezorijentisano. Na pitanja lekara odgovarao je samo klimanjem glave.

Kada je progovorio, ovaj mladić je pričao isključivo srpski, što je šokiralo članove njegove porodice. Oni su poreklom sa Sibira, a preselili su se u Moskvu pre oko pola godine. Nikada nije ni čuo za Srbiju, niti je imao priliku da čuje sprski jezik.

Cela ekipa lekara Urgentnog odeljenja kao i porodica ovog srećnika, dala se u pretragu po internetu da utvrde kojim to, kako su oni mislili, ruskim dijalektom govori. U početku su mislili da je to neka mešavina turkmensko-ruskog jezika, koji je mogao čuti u svojoj postojbini u Sibiru. Sasvim slučajno su otkrili da je u pitanju srpski jezik. Naime, iznervirani Viktor, posle izvesnog vremena je počeo glasno da psuje.

– Ovaj je Srbin! Danas ovako pola Nemačke psuje, jer smo to naučili od Srba – rekao je jedan pacijent nemačkog porekla, kad je čuo kako Viktor psuje.

Potom su policajci doveli sa obližnje građevine nekoliko Srba da budu prevodioci Viktoru u komunikaciji sa njegovom porodicom i lekarima.

Viktor kaže da se oseća sasvim dobro, zbunjuje ga to što ne ume da priča na ruskom jeziku, ali kaže da se oseća nekako rasterećeno i slobodno.

– Pre sam bio opterećen poslom i porodicom, naročito mojom ženom Oljuškom, uvek sam osećao potrebu da joj ugodim, da zaradim dovoljno novaca, da budem brižan muž i otac. Ali, otkako mi se ovo desilo, nekako se osećam više muško, počeo sam da idem po kafanama, da se družim s prijateljima, manje sam u kući. Samo prespavam – objašnjava Viktor.

On je pričao o svom životu nakon ovog događaja.

– Još uvek se ne snalazim sa ruskim jezikom. Takođe mi je veliki problem naša hrana. Ta kombinacija slatko-kiselo uopšte mi se ne sviđa. Pitao sam Srbe gde se oni hrane i oni su mi rekli da idu u čečenske restorane na jagnjetinu i kajmak. Tako sam i ja počeo da se hranim, na zaprepašćenje moje porodice.

Oni me se sada gade, a osećam i da me se boje. S druge strane, osećam se superiorno. Žena mi sad povlađuje. Tast i tašta se uvek sklanjaju kad ja prolazim kroz stan. Kera više ne šetam, a i on se sklanja kad me vidi. Sve u svemu, zadovoljan sam.

Osećam se kao da sam izašao iz nekog ropstva. Obavezno ću morati da dođem u Srbiju, imam utisak da je to raj na zemlji – rekao je Viktor.”

(Telegraf.rs/zicer.org)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …