Home / ZANIMLJIVOSTI / SAMO SRBI HAPSE SVOJE GENERALE: Evo koje su bile POSLEDNjE REČI Draže Mihailovića!

SAMO SRBI HAPSE SVOJE GENERALE: Evo koje su bile POSLEDNjE REČI Draže Mihailovića!

draza mihajlovic mihailovic sudjenje arhiva 1211 2013ARHIVA BORBA

Komandant Jugoslovenske vojske u otadžbini je prilikom hapšenja izgovorio samo jednu rečenicu Peneziću Krcunu u kojoj se žalio na izdaju njegovog zamenika, zbog koje je uhapšen

Pre 69 godina pripadnici OZNA-e uhapsili su vođu četnika Dragoljuba Dražu Mihailovića u okolini Višegrada, a doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito, navodno je tada na Brionima rekao francuskim novinarima “da su to Srbi opet uhapsili nekog njihovog teroristu”.

Telegraf.rs imao je uvid u dokument kojim se opisuje ponašanje đenerala Draže Mihailovića posle lišavanja slobode od pripadnika komunista u reonu Višegrada!
U ovom dokumentu se navodi da se četnički komandant Dragoljub Mihailović “ponašao veoma žalosno” dok je sa lisicama na rukama u kamionu OZNE prevožen u Beograd!

“Mihailović je ćutao ceo put, gledao je u pod i čvrsto rukama stiskao svoju prljavu šajkaču”, navodi se u ovom dokumentu.
Mihailović je u tri sata popodne stigao u kancelariju ministra unutrašnjih poslova Slobodana Penezića Krcuna, a đeneral Draža je tom prilikom izustio samo jednu jedinu rečenicu:

– Osim srpskog, ima li još negde u svetu naroda u kome zamenik pristane da izda svog vrhovnog komandanta?!
Najverovatnije je Mihailović ovde mislio na Nikolu Kalabića koji je prema partizanskoj verziji istorije izdao Dražu i omogućio pripadnicima OZNA-e da ga uhapse!

(Telegraf.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …