Home / ZANIMLJIVOSTI / Šetala sam se sa sinom po polju: Odjednom smo videli gomilu paučine, a onda je počelo vrištanje (VIDEO)

Šetala sam se sa sinom po polju: Odjednom smo videli gomilu paučine, a onda je počelo vrištanje (VIDEO)

pauk

Trejsi Maris je odlučila da provede Uskrs sa svojom porodicom u mestu Papamoa, na istočnoj obali Novog Zelanda. Međutim, nisu mogli da predvide šta će ih tamo dočekati. Primetili su veliku paukovu mrežu preko celog polja. Nekoliko trenutaka kasnije, počela je vriska.

U pitanju je nasip veći i od fudbalskog terena- rekla je Maris.

Ona je novinarima Novog Zelanda opisao ovu paučinu kao gnezdo velikog pauka.

– Krenuli smo dalje gore i naša stopala su se zaglavila u paučini, a onda smo primetili male crne paukove na vrhu. Vrištala sam stvarno glasno. O Bože, oni su svuda, bukvalno hiljade njih – dodala je uplašena Marisa.

Kada su pauci krenuli da se uspinju uz noge njenog sina, Maris je telefonom snimila taj bliski susret, kao što se vidi na sledećem videu:

– To je stvarno fascinantno. Ja u životu nisam videla ništa slično tome – rekla je Maris.

Lokalni kustos u muzeju i stručnjak za ove životinje, Kor Vink, rekao je da je paučina na Novom Zelandu najnormalnija stvar.

– Pašnjak je puna paukova i to mnogi ljudi ne shvataju. Ta mreža im zapravo pomaže kako bi lakše “sleteli” na dno. Vetar ih raznosi a ova svila koju su napravili im služi kao neka vrsta padobrana – istakao je Vink.

Novi Zeland nije jedino mesto na Zemlji gde se pojavljuju ova mala stvorenja u velikom broju:

Pogledajte video:(Telegraf.rs/The Huffington post)

Check Also

SRĐAN ĐOKOVIĆ BIO NA IVICI SMRTI: „UMRO BIH DA NIJE BILO NJEGA!“

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta – Novaka Đokovića, otkrio je u jednom intervju kako mu …