Home / ZANIMLJIVOSTI / SRBIJA NIJE NA PRODAJU! POGLEDAJTE SPOT PROTIV ISKOPAVANJA LITIJUMA KOJI RTS NIJE HTEO DA EMITUJE (VIDEO)

SRBIJA NIJE NA PRODAJU! POGLEDAJTE SPOT PROTIV ISKOPAVANJA LITIJUMA KOJI RTS NIJE HTEO DA EMITUJE (VIDEO)

Promeni danas je organizovala protest ispred Radio televizije Srbije u Takovskoj 10. Skup pod sloganom “Srbija nije na prodaju” održan je zbog toga što javni servis prolongira prikazivanje reklame o Rio Tintu i iskopavanju litijuma u dolini Jadra. Ovaj spot su finansirali građani, a glavni protagonisti su glumci Viktor Savić i Jelena Stupljanin.

RTS nije emitovao taj spot koji se zalaže za očuvanje životne sredine Srbije, ali će Nova.rs biti vaš javni servis i omogućiti vam da ga pogledate.

Kreni – Promeni ocenjuje da je to što spot nije emitovan očigledno kršenje prava na slobodu izražavanja.

„Reklama građana bila je odgovor na reklame Rio Tinta koje su propagirale kopanje litijuma što bi trebalo da bude predmet referenduma kako su najavile vlasti. Kreni – Promeni je kontaktirao Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti koje će podneti tužbu protiv RTS-a, a direktoru RTS-a, Draganu Bujoševiću biće podnete disciplinske prijave protiv Mirjane Katanić i Milice Đuričić Janjić, direktorke službe marketinga zato što su prekršile radnu obavezu“, navode iz Kreni – Promeni.

Pogledajte video:

Check Also

AKO SE OVO ZAISTA DOGODILO I NIJE FOTOMONTAŽA – ONDA JE U SRBIJI SVE JE OTIŠLO U.. (VIDEO)

Na Tviteru je osvanuo zastrašujući video, a kažu da je snimljen u srpskoj bolnici. Na …