Home / ZANIMLJIVOSTI / Tajne ruske magije: Upotrebite predmete iz kuće da ostvarite baš svaku želju!

Tajne ruske magije: Upotrebite predmete iz kuće da ostvarite baš svaku želju!

horoskopFoto: Pixabay.com

Naučite i zašto je dobro da svaka kuća ima potkovicu iznad ulaznih vrata.

Kao i kod mnogih naroda koji su od predaka nasledili određene magijske rituale, tako i u slovenskoj kulturi i dalje egzstiraju moćni obredi.

Magija ima hiljadugodišnju tradiciju, te se nikad neće iskoreniti. Ljudi jednostavno osećaju potrebu da zavire u prošlost, da se zaštite od negativnih energija i zlih duhova, ali i da privuku sreću i izobilje, ostvare želju… Jer, magija nije ništa drugo do usmeravanje energija koje su nevidljive oku, a koje mogu uticati na sudbinu.

Magični predmeti

U slovenskoj magiji postoje predmeti bez kojih je gotovo nemoguće zamisliti neki ritual. To su prvenstveno one stvari koje su se nekad nalazile u svakom domu: vreteno, ogledalo, češalj, peškir… Naravno, iscrtavali su se po odeći i nekim predmetima određeni ornamenti koji su, u stvari, sadržavali moćne magijske formule. Ti ornamenti takođe su se stvaljali na kuće, štale, a kasnije i na zgrade, gde se i danas mogu videti.

Kolovrat

Jedan od najpoznatijih simbola jeste kolovrat. Indoevropski narodi, među kojima su i Sloveni, pridavali su veliki značaj ovom krstolikom obliku. Svastika, u slovenskom svetu poznata kao kolovrat, predstavlja sveti simbol od velikog značaja za ranoslovenske kulture. Kolovrat simbolizuje beskonačnost i cikličnost istorije i večnog sukoba dobra i zla. Kolovrat je i simbol sunca, koje nam daje toplotu i život. I drugi narodi koristili su svastiku (kolovrat): Rimljani, Germani, Kelti, Indijci, Iranci… I svima je njima ovaj simbol bio svet.

Nažalost, zbog Drugog svetskog rata i Nemačke, svastika (kukasti krst) postaje simbol nacističkih zlodela.Međutim, slovenska verzija (kolovrat) ne potpada pod zakonsku zabranu jer predstavlja važan religijski simbol.Ipak, i pored ove „zakonske tolerancije“, simbol je verovatno zauvek ukaljan zlodelima nacističke Nemačke, pa bi svako ko bi ga poneo oko vrata verovatno bio optužen da je neonacista, fašista i slično.

Potkovica

Pored moćnog kolovrata, kao magična zaštitina sredstva koristili su se i neki predmeti iz svakodnevne upotrebe. Jedan od njih je i potkovica, vrlo popularan simbol sreće u celom svetu. Međutim, Sloveni su je više koristili kao zaštitiu od uroka, naročito ako se nalazila na neobičnom mestu (umesto na konjskim kopitama).

Na primer, kad čovek s urokljivim očima vidi potkovicu iznad ulaznih vrata ili na nekom drugom mestu, on se tad iznenadi, pa mu se usled tog iznenađenja „rasprši“ negativna energija – ne može nikome da naudi.

Check Also

NA AMERIČKOM NEBU PRIMEĆEN ČUDAN, UŽARENI OBJEKAT KOJI „IZLEĆE IZ MUNJE“ (ŠOK VIDEO)

Na američkom nebu primećen je neobičan, užareni objekat koji „izleće iz munje“. Video je objavljen …