Home / ZANIMLJIVOSTI / Trener SERENE VILIJAMS dao neverovatnu izjavu o uticaju NOVAKA ĐOKOVIĆA!

Trener SERENE VILIJAMS dao neverovatnu izjavu o uticaju NOVAKA ĐOKOVIĆA!

500foto: AP/Tanjug

 Slavni teniski trener Patrik Muratoglu izjavio je da prvi reket sveta Srbin Novak Đoković ima velike šanse da osvoji kalendarski gren slem.

Muratoglu, koji je trener najbolje teniserke sveta Serene Vilijams, pričao je za italijanske medije o trenutnoj situaciji u ovom sportu.

Francuski trener je, između ostalog, odgovorio i na pitanje da li su veće šanse da Rodžer Federer i Rafael Nadal osvoje ove godine po jedan gren slem ili će Đoković doći do kalendarskog gren slema.

„Verovatnije je da broj jedan osvoji kalendarski gren slem. To je izuzetno teško postići, ali ako Đoković ovako nastavi da igra… Jedini koji može da ga zaustavi je on sam, ako ima loš dan ili njegov protivnik igra meč života“, rekao je trener Serene Vilijams.

On je govorio i o tome kako je postao trener najbolje teniserke sveta i koji su njeni ciljevi u nastavku karijere.

Muratoglu je odgovorio i na pitanje šta misli o tome da teniseri za trenere uzimaju bivše šampione.

„To je moda. Ako Đoković na sledećem turniru počne da jede bananu tokom promene strana, svi ostali igrači će to da urade. Oni ne bi znali zašto, ali bi to uradili.“

„Džim Kurijer mi je jednom rekao da je voleo da čita knjigu u pauzama mečeva, a onda su svi počeli to da rade. Ova moda je počela saradnjom Endija Mareja i Ivana Lendla“, rekao je Muratoglu.

Muratoglu (46) je trenirao Markosa Bagdatisa, Anastasiju Pavljučenkovu, Aravan Rezai, Janinu Vikmajer, Lauru Robson, Žeremija Šardija, Grigora Dimitrova, a sa Serenom Vilijams sarađuje od 2012.

(Kurir sport)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …