Home / ZANIMLJIVOSTI / TROICKI ODBRUSIO AMERIČKIM NOVINARIMA SA „USA TODAY“: „Vi znate šta je Kosovo, prvo proučite istoriju! Kosovo je izmišljena država!“

TROICKI ODBRUSIO AMERIČKIM NOVINARIMA SA „USA TODAY“: „Vi znate šta je Kosovo, prvo proučite istoriju! Kosovo je izmišljena država!“

500Srpski teniser Viktor Troicki izjavio je da je Kosovo izmisljena država i da je je ta teritorija oduvek deo Srbije.

Troicki je novinarima američkog Ju-es-ej-tudeja rekao da razume preporuku Vlade Srbije oko napuštanja postolja ukoliko se na njemu nađu sa kosovskim sportistima.

„Mi ne priznajemo državu Kosovo, to je sigurno.

Mislim da je to izmišljena država. Teritorija Kosova je oduvek deo Srbije, tako da razumem šta ministar Udovičić govori“, rekao je Troicki posle poraza od Endija Marija u prvom kolu singla na Olimpijskom turniru.

Srpski as dodao je da „ne želi da dublje ulazi u tu temu i da bi pričao sa njima o Kosovu trebalo bi prvo da dublje prouče istoriju“.

„Prvo morate da razumete šta se dogodilo u prethodnih 1.000 godina, kako biste došli do pravog odgovora“, poručio je Troicki.

Kosovo je tema mnogih svetskih medija i zbog prve zlatne medalje u istoriji tog Olimpijskog komiteta, koju je osvojila džudistkinja Majljinda Keljmendi, koja je pre četiri godine u Londonu bila bronzana, tada pod zastavom Albanije.

 

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …