Home / ZANIMLJIVOSTI / Upozorenje: četiri člana porodice su umrla nakon što je žena napravila jednostavnu grešku sa krompirom!!

Upozorenje: četiri člana porodice su umrla nakon što je žena napravila jednostavnu grešku sa krompirom!!

krompir

Krompir može biti ukusna namirnica koja se koristi prilikom pravljenja raznih jela. Na žalost, u nekim slučajevima može biti fatalan.

Ukoliko imate u svom domu krompire koje držite već neko vreme, možda ćete morati da ih bacite. U daljem tekstu možete videti zastrašujuć razlog zbog čega!

Osmogodišnja Marija Čeliševa iz Rusije je ostala siroče 2014. godine zbog gomile starih krompira koje je njena porodica ostavila da trune u podrumu. Kada je njen otac otišao u podrum da uzme nekoliko krompira, nije se vratio. Marijina majka je zatim otišla da ga potraži ali je i nju dočekala ista sudbina.

Isto se dogodilo i sa Marijinim bratom i na posletku sa njenom bakom. Marijina baka je pozvala komšije upomoć ali dok su oni došli, žena je već otišla u podrum i bilo je kasno za celu porodicu, osim za Mariju.

Važno je zapamtiti da krompiri sadrže glikoalkaloide, hemijsko jedinjenje koje takođe sadrže i otrovne biljke. To čini krompir prirodno otrovnim u određenim okolnostima, ne samo prilikom jela već i ako se udahnu njegove hemikalije.

Koncentracija glikoalkaloida se povećava trunjenjem krompira, što dovodi do emitovanja toksičnih gasova. Izlaganje ovoj smrtonosnoj kombinaciji je ubilo Marijinu porodicu.

Marija je takođe skoro umrla kada je pošla da traži svoju familiju. Na sreću, gas se malo razblažio kada je Marijina majka ostavila vrata otvorena.

Ono što se desilo Marijinoj porodici je zaista tragično ali treba da služi kao upozorenje drugima o opasnosti držanja trulih krompira u svom domu.

Webtribune.rs

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …