Home / ZANIMLJIVOSTI / (UZNEMIRUJUĆE) IZVADILI MU IZ STOMAKA ŽIVOG BLIZANCA: Deformisani fetus godinama živeo u telu tinejdžera (VIDEO)

(UZNEMIRUJUĆE) IZVADILI MU IZ STOMAKA ŽIVOG BLIZANCA: Deformisani fetus godinama živeo u telu tinejdžera (VIDEO)

beba-rodjena– Tokom tročasovne operacije, uklonili smo masu deformisane bebe sa kosom, zubima, slabo razvijenom glavom, koščatom strukturom grudi i kičme – rekao je lekar koji je operisao Kumara

Lekari su jednom tinejdžeru iz Indije sa hroničnim bolovima u stomaku iz utrobe izvadili 2,5 kilograma tešku formaciju kostiju, kose i zuba. Reč je o nerazvijenom fetusu njegovog brata blizanca.

Nesuđeni brat blizanac Narendre Kumara (18) zadržao je pupčanu vrpcu kojom se “hranio” i zbog čega se mladić osećao slabo i umorno.

Kod njega je na posletku dijagnostikovano stanje “foetus in fetu” do kog dolazi u ranim fazama blizanačke trudnoće, kada jedan fetus ulazi u drugi putem pupčane vrpce. On tu postaje parazit živeći od tela svog brata ili sestre.

U Kumarovom slučaju, fetus je u tehničkom smislu bio živ i rastao je zbog metaboličkih aktivnosti u njegovom telu. Lekari su uklonili izraslinu koja je imala 20 cm dužine i dugački pramen kose dugačke dva metra.

– Tokom tročasovne operacije, uklonili smo masu deformisane bebe sa kosom, zubima, slabo razvijenom glavom, koščatom strukturom grudi i kičme. Do sada smo u Indiji imali oko dva do tri slučaja – rekao je lekar koji je operisao Kumara.

Prošlog oktobra je u Bengalu pronađen mrtav fetus u stomaku četvorogodišnjeg dečaka.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs/ Izvor. dailymail.co.uk / Foto-ilustracija)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …