Home / ZANIMLJIVOSTI / (VIDEO) ODVRATNO! DOBRO POGLEDAJTE SVAKI ĆOŠAK STANA PRED ZIMU: Ako ovo vidite negde imaćete VELIKI problem!

(VIDEO) ODVRATNO! DOBRO POGLEDAJTE SVAKI ĆOŠAK STANA PRED ZIMU: Ako ovo vidite negde imaćete VELIKI problem!

larve-smrdibuba- insekti

Ipak to i nije tako strašno sve dok ne vidite u uglu sobe „divan“ prizor – jaja smrdibuba iz kojih će se izleći mladunci.. E onda vam nema pomoći!

Borba sa vetrenjačama je počela, smrdibube su tu. A ako im se vaš stan učini toplim i lepim za život useliće se i da vas ne pitaju.

Svima je već dosta smrdibuba iako je jesen tek počela, zavlače se svuda, ne smete da ih ubijete, a što je najgore još im se ni ne nazire kraj.

Osim što su počele da dolaze i sa drugih kontinenata, pa pored domaćih imamo i inostrane, veliki problem je ukoliko im se vaš stan učini primamljivim za stvaranje porodice.

Klimatski uslovi u Srbiji pogodovali su im da se razmnože u velikom broju, pa ih je svakim danom sve više.

Jednoj čitateljka iz Beograda u stanu se se pojavila bela jaja, i oko njih sitni mladunci zelene boje sa braon šarama koji su već počeli da poprimaju oblik svojih roditelja.

Definitivno su u pitanju smrdibube.

Rešenje za ove štetočine još nije pronađeno, kod nas ne postoje službe obučene baš za to, pa je najpametnije da rupice i šupljine u stanu popunite pre njihovog dolaska.

– Besmisleno je prskati stan preparatima za bube jer ćete ubiti njih desetak, ali će doći ostale. Pošto imaju nagon da traže šupljine popunite ih silikonom ili malterom kako bi sprečili mogućnost njihovog dolaska.

Ako su se već nastanile uzmite lepak za miševe, ali i to je privremeno rešenje – savetuje Aleksandar Ćetković, profesor na Biološkom fakultetu.

Do tada, Beograđanima se savetuje da se strpe, jer će ih u stanovima biti sve do proleća, kada će početi toplije vreme.

Ako je za utehu, narodna verovanja kažu da ne bi trebalo da budemo toliko gadljivi na njih – smrdibuba je navodno znak da će u kući stići pare, pa sudeći po tome u domovima u Beogradu i Srbiji ove zime neće ničega nedostajati.

(Mediji)

Check Also

PROGUTALA GA ZEMLJA NA STANICI USRED NJUJORKA, PA GA U RUPI NAPALI PACOVI! (VIDEO)

Amerikanca koji je čekao autobus na stajalištu usred Njujorka progutala je zemlja, a kada je …