Home / ZANIMLJIVOSTI / Vratite mi je još samo jednom, obećavam, nećete me više videti: Žene masovno vraćaju nevinost hirurškim putem, a ova je šampion u tome

Vratite mi je još samo jednom, obećavam, nećete me više videti: Žene masovno vraćaju nevinost hirurškim putem, a ova je šampion u tome

Sve više devojaka i žena u BiH se podvrgava himenoplastici kako bi “vratile” nevinost i kako bi “čiste” ušle u brak.
Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis
Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Himenoplastika se i dalje obavlja u privatnim centrima u BiH, u kojima su potvrdili za “EuroBlic” da jedna žena pod nož zna da ide i po nekoliko puta.

Među pacijentkinjama su, takođe, i žene iz etničkih grupa koje su se, očigledno, kasno setile koliko je, prilikom udaje, u njihovom narodu nevinost na ceni.

Svesne su da je njihov brak u startu osuđen na propast ako u njega ne uđu kao od majke rođene, posebno ako se udaju za čoveka iz neke patrijarhalne bliksoistočne zemlje, što se u današnje vreme često dešava.

Himenoplastika je korekcija koja traje od 20 do 45 minuta, a čija se cena kreće oko 1.400 KM (oko 770 evra).

– Nas samo interesuju naše pacijentkinje, koje nam poklanjaju poverenje i koje štitimo potpunom diskrecijom. Odavno smo već prestali da brojimo intervencije himenoplastike koje smo do sad uradili – kaže osnivač Centra za plastičnu hirurgiju u Tuzli dr Zlatko Berberović.

Uglavnom je reč o devojkama od 18 do 25 godina starosti, ali se dešavalo da himenoplastika bude urađena i devojčici od 15, te ženi koji ima 35 godina.

– Razlozi su uglavnom emocionalne prirode. Glavni motiv je želja da se u novoj emocionalno potpunoj vezi ostvari potpunost i da se prevaziđe raniji osećaj krivice. Tu je uvek prisutan veliki emocionalni naboj.

Slede slučajevi kad se radi o pripremama za stupanje u tradicionalni brak.

Takođe, imali smo i nekoliko intervencija koje su usledile nakon slučajeva neprijavljenog silovanja – ističe on.

Iako se ne dešava često da jedna osoba više puta dolazi na himenoplastiku, u praksi ima i takvih slučajeva.

– Više je osoba kojima smo po nekoliko puta radili himenoplastiku, ali to je mali broj u odnosu na sve ostale. U tom slučaju žene imaju popust, kao i svi drugi pacijenti koji kod nas rade više intervencija.

Kad je u pitanju poznati slogan „treći put gratis“, on je nastao tako što sam jednoj svojoj klijentkinji, kada se pojavila treći put, rekao: „Pa šta je sad opet?

“ Ona je na to odgovorila: “Uradite mi još samo sad i nećete me više nikad videti. Udajem se u jednu bliskoistočnu zemlju“. A ja joj onda kažem: „E, kad je tako, onda nek ti je srećno! Od mene je onda gratis“. Bili smo i privatno dobri – naglašava dr Berberović.

(Telegraf.rs)

Check Also

PROGUTALA GA ZEMLJA NA STANICI USRED NJUJORKA, PA GA U RUPI NAPALI PACOVI! (VIDEO)

Amerikanca koji je čekao autobus na stajalištu usred Njujorka progutala je zemlja, a kada je …