Home / ZDRAVLJE / 9 Recepata čuvenog travara Jove Mijatovića za šećernu bolest..

9 Recepata čuvenog travara Jove Mijatovića za šećernu bolest..

Jovo je svojim znanjem o duši trava, koje je pretakao u recepte, otimao mnoge od sigurne smrti.

500

Ovaj gorštak, koji je živeo skoro ceo vek, uspeo je da udahne život mnogima koje je konvencionalna medicina otpisala i poslala ih na večni počinak
Svaka ozbiljnija priča o alternativnoj medicini u BiH ne može proći be Sadika Sadikovića iz Ljubuškog ili Jove Mijatovića sa Sokoca. Jovo je svojim znanjem o duši trava, koje je pretakao u recepte, otimao mnoge od sigurne smrti.

Ovaj gorštak, koji je živeo skoro ceo vek, uspeo je da udahne život mnogima koje je konvencionalna medicina otpisala i poslala ih na večni počinak. Njegove recpture su objavljene u nekoliko knjiga, do kojih je teško doći. Objavljujemo Jovine recepture za pomoć kod lečenja šećerne bolesti.

RECEPT 1 – NAPRAVITI mjesavinama od sledećih VRSTA: koren i list borovnice 250 g, koren pirike 10 g, koren kupine 2 grama.
Ovu mešavinu staviti u sud i preliti sa litar i po vode. Zagrejati i pustiti da vri pet minuta. Sud poklopiti i ostaviti da se hladi 15 minuta, a zatim procediti.
Ovaj čaj piti umesto vode. Bolesnik ne sme da pije drugu vodu dva meseca. Uz svako jelo jesti pomalo belog luka.

RECEPT 2 – NAPRAVITI mjesavinama od sledećih VRSTA: koren poljske kiselice zatupastog lista 4 g, list žalfije 4 gr., Trava kičica 4 gr., Trava pelin 4 gr, koren bibernele 4 gr. i čist i koren borovnice 20 grama.
Ovu mešavinu staviti u sud i preliti sa pola litre vode. Ostaviti da se kiseli u pokrivenom sudu 12 sati. Posle toga zagrejati i pustiti da vri 10 minuta, pa procediti. Piti tri puta dnevno po dve kašike ovako pripremljenog čaja.

RECEPT 3 – Napraviti mešavinu od sledećih vrsta trava, koje u ovom slučaju moraju biti cele, tj da nisu iseckane: metvica 50 gr., Ženski kantarion 10 gr, koren belog sleza 10 gr., Mladice od trešanja 10 gr. i svila od kukuruza 10 grama
Mešavinu staviti u sud sa dva litra vode. Kuvati tako da uvri na jedan litar. Kad se ohladi, čaj procediti i sipati u flašu i hermetički zatvoriti.
Piti ujutru na prazan stomak po jednu kafenu šoljicu, a preko dana na svaka dva sata po jednu kašiku. Ovaj čaj pripremati i piti 50 dana. Ukoliko se šećer u krvi pacijenta ne smanji, čaj treba piti i dalje.

NAPOMENA: Od trava koje su preostale posle kuvanja prethodnog čaja saviti vjenac u obliku malog kolača, tako da je u sredini šupalj. Vjenac staviti na stomak tako da se kroz ovu šupljinu vidi pupak. Preko vjenca staviti zavoj ili neku krpu. Ovo raditi 50 dana. Kad god se priprema čaj, stavlja se i ovaj venac.

RECEPT 4 – Pomešati jednake količine sirćeta i vode. U tu tečnost potopiti lanenu krpu i njom istrljati gornji deo tela i kolena. Posle toga bolesnik se ne sme brisati, već treba na mokro telo da obuče veš i legne u postelju. Ovo činiti tri puta u sedam dana, a ponavljati više puta.

RECEPT 5 – Uzeti 09:00 grama špiritusa i razrediti ga destilovanom vodom toliko da mu jačina bude 40 stepeni. U toj tečnosti rastvoriti jedan gram pčelinje mleča. Piti 10 kapi ujutru i 10 kapi posle večere, odnosno pre spavanja.

RECEPT 6 – U sud sipati 250 grama vina i 250 grama vode, pa zatim dodati 20 grama dobro isitnjenog korena poljske steže. Ostaviti da se kiseli 12 sati. Zatim zagrejati, pustiti da vri 15 minuta i tečnost procediti. Piti svakih pola sata ili svaki sat po jednu kašiku ovog čaja.

RECEPT 7 – Kuvati celer i taj čaj piti umesto vode

RECEPT 8 – Ispržiti 30 grama semena šipurka, ali paziti da ne bude preprženo. Zatim istucati, staviti u sud i preliti litrom vode. Sve ovo kuvati tako da uvri na pola litra, a zatim čaj procediti. Dodati dve kašike meda i sok od jednog limuna. Ovaj čaj piti pomalo od jutra do večeri.

RECEPT 9 – Osušenu svilu kukuruza usitniti tako da se od nje dobije prašak. Prokuhati litar vode iu tu vodu staviti jednu kašiku praška od kukuruzne svile. Dobijeni čaj piti umesto vode duže vreme. Uz njega se mogu koristiti i svi drugi čajevi.

ISHRANA:
Osoba obolela od šećerne bolesti treba da jede kuvanu pšenicu, prekrupe u od zobi, ječam, češće ribu, jaja sa slaninom, zelen, celer, dobro mršavo goveđe meso, graham hleb, orahe ili lešnike. Od voća treba jesti po nekoliko boba malina, višanja i zove. Bobe se mogu uzimati sa šoljom čaja od jabuka ili nekim vinom. Grožđe se ne sme jesti.

Check Also

Dr NESTOROVIĆ: PREKO DANA JEDITE NORMALNO, POSLE 18 ČASOVA- NIŠTA!

Prema njegovim rečima gladovanje izaziva depresiju i veoma je teško izbegavati hranu, ali postoje alternative, …