Home / ZDRAVLJE / ABDULAH KABAŠ IZ SARAJEVA OTKRIVA KAKO JE POBEDIO ŠEĆERNU BOLEST: Pojeo 3 saksije čuvarkuće…

ABDULAH KABAŠ IZ SARAJEVA OTKRIVA KAKO JE POBEDIO ŠEĆERNU BOLEST: Pojeo 3 saksije čuvarkuće…

Bilo je perioda kada sam gubio kilograme i imao manje vrednosti ŠUK-a ali se sve opet vraćalo na staro i pored moje discipline u korišćenju medicinske terapije rezultati su bili slabi. Trajalo je to godinama. Visok šećer mi je razorio organizam.

500

Abdulah Kabaš iz Sarajeva otkriva kako je pobedio šećernu bolest:

Pojeo 3 saksije čuvarkuće …

Svetska zdravstvena organizacija procenjuje da više od 220 miliona ljudi širom sveta boluje od dijabetesa. U Federaciji BiH prema podacima Federalnog zavoda za statistiku, u 2010. godini umrlo je od dijabetesa 413 muškaraca i 730 žena. Broj umrlih i obolelih je u porastu, a trenutno u našoj zemlji više od 250.000 stanovnika ima neki od oblika dijabetesa, piše Aura.

Lekari su nemoćni jer ne postoji lek u oficijelnoj medicini koji može uništiti ovu bolest. Postoje samo terapije koje delimično ublažavaju simptome, baveći se posledicama, a ne uzrokom. No, mnogima, a posebno ljubiteljima alternativne medicine odavno je poznato da lek postoji. Nalazi se u flaši Osmanovog soka za dijabetes – prirodnog insulina.

Upravo je taj lek pomogao i našem sagovorniku, Abdulahu Kabaso, 49-godišnjem prevodiocu engleskog jezika iz sarajevskog naselja Dobrinja. Abdulah nam je poslao email u kojem detaljno opisuje svoju borbu sa dijabetesom. Prenosimo deo naše prepiske i telefonskog razgovora.

Kobna kombinacija

– Poštovana „Auro“ i čitaoci „Aure“, želim sa vama podeliti svoje iskustvo o pobedi teške bolesti. Radi se o dijabetesu kojeg sam nadvladao veoma jednostavnom terapijom pa predlažem da priču objavite, kako bi se njome okoristili i brojni drugi „šećeraši“.

– Rođen sam 1965. godine u Sarajevu, profesor sam engleskog jezika i književnost. Dijabetes mi je dijagnostikovan 1998. godine i tada je ŠUK bio oko 15 jedinica. Nikada nisam koristio insulin već samo terapiju sa tabletama i dete koje su bile relativno uspešne. U prevodu to znači da su se kilogrami vraćali, a dijabetes polako ali sigurno „uzimao“ svoj danak – pojašnjava Abdulah.

Dodaje da zbog prirode posla koji obavlja, nema mnogo fizičkih aktivnosti, što je rezultiralo nakupljanjem viška kilograma, a sa kilažom je rastao i šećer.

– Dostavljam vam i dvije fotografije na kojima se može uočiti problem sa gojaznošću. Nije da se pravdam, ali, uglavnom sedim za računarom i prevodim ili sedim u kabini i simultano prevodim, a da bih stigao pozavršavati ostale obaveze koristim automobil i tako se vrtim u jednom krugu koji ne ostavlja vreme za šetnje ili teretanu.

Uz sve to, bavim se muzikom; sviram profesionalno već 40 godina. Volim društvo i kafanu, gurman sam i volim dobro pojesti, a volim i kuhati što je preraslo u kombinaciju koja je jako prijatna ali i jako opasna po zdravlje.

Moj put do oporavka

– Bilo je perioda kada sam gubio kilograme i imao manje vrednosti ŠUK-a ali se sve opet vraćalo na staro i pored moje discipline u korišćenju medicinske terapije rezultati su bili slabi. Trajalo je to godinama. Visok šećer mi je razorio organizam.

– Stradali su mi sitni krvni sudovi, cirkulacija nogu, a sve je kulminiralo pucanjem sitnih krvnih sudova u oku i jakim krvarenjem što je dovelo u pitanje moj dalji normalan život. Predstoji mi ozbiljna operacija oka, a preduslov za to je regulisanje ŠUK-a i dovođenje ostalih nalaza u normalu – ispričao nam je Abdulah u našem prvom telefonskom razgovoru.

Pao je i dogovor da Abdulaha posetimo, slikamo nalaze ali i njega. Pohvalio nam se da je dobro „stesao“ kilograme. No, pred samo finaliziranje novine otpao je dogovor o poseti. Abdulah nam je javio da je dobio termin za operaciju oka. Susret je odgođen, ali, ostatak priče je tu.

– Našao sam se pred najvećom bitkom za moje zdravlje. Bio sam u ćorskokaku, bolešću priteran uza zid. Vrag je odneo šalu. Šećer, gojaznost, sav se raspadam, ne znam šta će mi s vidom biti …

– Znao sam da mi vreme ističe, da moram nešto radikalno preduzeti. „Auru“ sam čitao povremeno jer verujem u alternativnu medicinu, samo, bio sam inertan. Nisam ozbiljno shvatao svoje tegobe – ispričao nam je Abdulah.
Poduzeo je onda, veli, najveći korak u svom životu. Najispravniji.

Nije „prazna“ priča

– Nazvao sam broj iz Aure. Javio mi se Mirsad Krnjić, Osmanov sin. Opisao mi je u telefonskom razgovoru šta treba da radim da bih bolest pobedio. Zvučao je veoma pošteno i uverljivo i ja sam rešio da probam pa šta mi Bog da. Otišao sam do Krnjića u mesto Brđani kod Konjica. Bilo je to u januaru ove godine.

Krenuo sam sa prvom turom terapije od 40 dana. Striktno sam se pridržavao i rigoroznog režima ishrane; ujutro na prazan stomak jeo sam svežu čuvakuću (do sad sam pojeo pune 3 saksije) i pio 0, 05 lit. sirupa natašte i pred spavanje, a preko dana oko 1-1,2 litra čaja. Jeo sam tek toliko „da mi ne gori lampica od rezerve“, doslovno samo da preživim.

– Hodao sam gde god sam mogao i smanjio korišćenje automobila. Zvao sam Mirsada Krnjića i dosađivao mu pitanjima ali mi je on uvek ljubazno odgovarao i hrabrio me. Sve što mi je rekao o toku poboljšanja moje bolesti se obistinilo. Već nakon 7-8 dana, jutarnje vrednosti ŠUK-a su pale na 7-8 jedinica, a kad sam krenuo sa terapijom bile su oko 13.

Nakon 20 dana i pola potrošene prve ture preparata, ŠUK je pao ispod 7, da bi i dalje padao i stao na oko 6, do kraja prve kure od 40 dana. Bez prekida sam nastavio sa drugom terapijom od još 40 dana, redovno uzimajući sirup ujutro i naveče, čaj tokom dana. Rezultati su bili sve bolji.

Uverio sam se da ova terapija nije samo prazna priča.

– Čak i kad jedem malo više, jutarnje vrednosti šećera su 4,4-5,7 jedinica. Nastavio sam sa terapijom i za 65 dana sam izgubio 15 kilograma. Osim smanjenja kilograma i šećera, osetio sam i druga poboljšanja. Imam više energije, cirkulacija je bolja, nestalo je znojenje.

Ovu priču dijelim sa svima jer je istinita i stojim na raspolaganju svakome da me direktno kontaktira i uvjeri se lično (Abdulahov kontakt telefon i email: +387 61.150.484; [email protected]).

– Na kraju bih dodao još ovo: Hvala porodici Krnjić na njihovom čudesnom proizvodu koji mi je promenio život. Hvala što su mi omogućili da normalno živim i da budem zdraviji. Hvala i Auri zahvaljujući kojoj sam dobio sve potrebne informacije i počeo da se leči. Preporučujem svima koji imaju iste probleme kao što sam je imao da ne čekaju ni trenutka već da krenu što pre i da uzmu svoj život u svoje ruke.

Možete se izboriti sa bolešću i popraviti kvalitet svog života. Treba discipline i odricanja ali rezultati su tu i to niko ne može osporiti – naglasio je Abdulah, kojem se zahvaljujemo na poverenju i iskustvu podeljenom sa našim čitaocima. Nadamo se da će i operacija oka biti uspešna …

500

 

Check Also

Dr NESTOROVIĆ: PREKO DANA JEDITE NORMALNO, POSLE 18 ČASOVA- NIŠTA!

Prema njegovim rečima gladovanje izaziva depresiju i veoma je teško izbegavati hranu, ali postoje alternative, …