Home / ZDRAVLJE / Beli luk: Čudotvorni lek u lečenju gljivičnih infekcija i kandide!

Beli luk: Čudotvorni lek u lečenju gljivičnih infekcija i kandide!

Već nam je svima poznato je da beli luk pravi mali čudotvorac kad su u pitanju lekovi iz prirode. Ali, jeste li znali da je beli luk fenomenalan u lečenju gljivičnih infekcija, posebno kandide?

beli luk1

Pre nego počnete odmahivati glavom, pročitajte zašto je beli luk odličan u lečenju kandide.

Kandida je gljivica koja živi u u ljudskom organizmu, a problem nastaje kad počne da se razvija. Ona se obično razvija na toplim i vlažnim mestima kao što su usta, creva, mehur i vaginalni otvor. Na razvoj kanidide može uticati svašta, od dijabetesa, uzimanja najobičnijih antibiotika pa do loše ishrane.

Mnogi lekovi koji se daju za izlečenje kandide imaju nebrojeno neželjenih efekata i zato vam mi preporučujemo da se okrenete prirodi i kandidu lečite belim lukom.

Beli luk ima veoma jaka antigljivična i antibakterijska svojstva, dok alkohol koji se nalazi u belom luku bukvalno uništava gljivice. Lekovima koje nam doktori propišu potrebno je i nekoliko dana da počnu delovati, dok beli luk deluje gotovo trenutno. Pored svežeg belog luka za lečenje kandide možete uzimati i beli luk u kapsulama.

Lečenje gljivične vaginalne infekcije belim lukom

Kad je u pitanju lečenje vaginalne infekcije belim lukom najvažnije je zapaziti simptome dok je infekcija još u ranom stadijumu. Prvi simptom vaginalne infekcije je svrab, zatim sledi peckanje, nakon toga beli zrnasti iscedak, a kad je infekcija uznapredovala vaginalne usne postaju otečene, crvene i bolne.

Čim primetite prve simptome kandide pristupite lečenju belim lukom.

Na tretman koji ćemo vam preporučiti ćete se možda zgroziti, ali verujte nam na reč više je nego efikasan.

Naime, radi se o tome, da uzmete čen belog luka,  očistite ga od ljuske i stavite ga u vaginalni otvor (kao vaginaletu) pre odlaska na spavanje. Da biste čen belog luka ujutro lakše izvadili kroz jedan kraj provucite konac uz pomoć igle i ostavite kraj konca da visi (kao kod tampona).

Ovaj tretman je najbolje da radite noću, jer će vam se ukus belog luka osećati u ustima što je nekim ženama veoma neugodno tokom dana. Ako ste simptome uočili na vreme biće vam dovoljan samo jedan ovaj tretman da potpuno izlečite kandidu.

Dokaz da beli luk ubija gljivice jeste i to da ako ga umesite u testo u kome ima kvasca, sigurno se neće dići jer će beli luk da poništi delovanje kvasca.

(Nina Topić, Lifepress magazin)

Check Also

TU JE U VAŠOJ KUĆI NA MNOGIM MESTIMA- UPOTREBLJAVATE GA A NE ZNATE DA JE SMRTONOSAN

Zahvaljujući kontinuiranim istraživanjima neprestano usvajamo nova znanja o opasnostima po zdravlje koje vrebaju u našem …