Home / ZDRAVLJE / BOG JE MISLIO NA SVE: Koristite ga svaki dan a niste ni svesni njegovog leka!

BOG JE MISLIO NA SVE: Koristite ga svaki dan a niste ni svesni njegovog leka!

Vitaminska bomba darovana od Boga!

500

Ljudi su danas skloni raznim tableticama, vitaminima, dodacima ishrani, kao nikada u istoriji. Ponašaju se kao da ono što je stvoreno od Boga, zapravo nije dovoljno za ljudski život, pa nam trebaju i žute i plave i zelene, sve tabletice koje će čoveku omogućiti život.

No istina je zapravo da kupovinom raznih vitamina ne pogoduje sebi nego farmaceutima jer sve što kupujete u tim tableticama, zapravo se potpuno besplatno nalazi svima na dohvat ruke od Boga stvoreno i sigurno, baš onako kako je čoveku i potrebno. Naš svet obiluje biljem, travkama i začinima koje su zapravo i lek za čoveka a njihova lekovitost, da nema čoveka, nebi imala niti smisla a što nam samo dakazuje tu savršenu kreaciju Božju.

Jedan od apsolutnih predvodnika zdravlja, lek na dohvat ruke čijom konzumacijom možemo zameniti gotovo sve vitaminske tabletice danas je peršun, začin kojeg svi koriste, gotovo svakodnevno. Njegovu primenu samo treba razgranati a ne ju bazirati isključivo na kuharstvo, već ga koristite u obliku čaja, obloga, tinkture ili pak maske.

Peršun je poreklom iz mediteranskih zemalja, a od tamo se proširio u sve zemlje južne Evrope. Do kraja srednjeg veka peršun se koristio isključivo kao lekovita biljka, da bi se kasnije kroz istoriju proširio u svim kuhinjama sveta dok je njegova prvobitna misija leka ostala po strani.

Vrvi vitaminima

Peršun je izuzetno lekovit a poseban jer je ceo lekovit, pa tako njegova lekovitost osvaja i list i koren ove biljke. On sadrži prirodna eterična ulja, koja uključuju miristicin, limonene, eugenol i alpha-thujene. Druga grupa uključuje flavonide: apiin, apigenin, crisoeriol i luteolin.

Peršun vrvi i kalijumom, kalcijumom, fosforom, gvožđem, magnezijumom, manganom, bakrom i drugih mikro elemenata koji su važni ako ne i presudni za ljudski organizam a odličan izvor vitamina C, A i K. Eterična ulja, koja sadrži peršun, posebno miristicin, štite od raka, posebno raka pluća, što je potvrđeno u naučnim istraživanjima. Zbog eteričnih ulja, koje sadrži, peršun ima hemo-zaštitni efekat, tj.

Neutrališe delovanje hemijskih supstanci, koje mogu biti opasne za naše zdravlje, poput kancerogena benzopirena (nalazi se u dimu cigareta) i drugih. Peršun je i diuretik što znači da pospešuje mokrenje a samim time i izbacivanje toksina iz tela. Peršunom se može u potpunosti izlečiti anemija jer on je neverovatan bogat gvožđem kao i vitaminom C a kojeg u listu ova bilja ima čak više nego limun koji je poznat po vitaminu C.

Osim što peršun regeneriše ljudski organizam i pospešuje krvnu sliku, stari su ga Egipćani još davno koristili kao sredstvo za lečenje bolesti bubrega i mokraćnih kanala pa se tako smatra da je peršun izuzetno lekovit prilikom upale prostate i upale mokraćnih puteva. Takođe, peršun je dobar i za lečenje reumatizma, gihta te je dobar za regulisanje telesne mase. Peršun povoljno deluje na rad jetre, pa se preporučuje i kod žutice.

Protiv celulita

Šest šaka iseckanog peršunovog lista kuvajte dva minuta u dve litre vode. Zatim procedite i kad je čaj mlak, njime (15 do 30 minuta) masirajte delove tela sa celulitom. Celulitna mesta masirajte (najbolje uveče, pre spavanja) pamučnom krpom natopljenom u peršinov odvar, a zatim krpu natopljenu u peršinov čaj ostavite da stoji preko noći na masiranim mestu. Mokru krpu prekrijte plastičnom folijom i zamotajte suvom pamučnom krpom.

Uklanjanje bora

Dva dekagrama iseckanog peršunovog lista stavite u dva decilitra hladne vode i posle 24 sata procedite. Natopite vatu dobijenom tečnošću i lagano premažite deo oko očiju, usta i vrat. Ostavite da se osuši, bez brisanja. Lečenje ponovite nekoliko puta u vremenu od pola sata. Što ranije započnete ublažavati bore persinov vodom, učinak će biti bolji. Kod zapuštenih bora neće vam pomoći ni kilogrami peršuna ni litre tečnosti u kojoj se on močio.

Čaj od peršuna

Dva dekagrama iseckanog peršunovog lista stavite u dva decilitra hladne vode i posle 24 sata procedite. Natopite vatu dobijenom tečnošću i lagano premažite deo oko očiju, usta i vrat. Ostavite da se osuši, bez brisanja. Lečenje ponovite nekoliko puta u vremenu od pola sata. Što ranije započnete ublažavati bore persinov vodom, učinak će biti bolji. Kod zapuštenih bora neće vam pomoći ni kilogrami peršuna ni litre tečnosti u kojoj se on močio.

Za natečene kapke

Dva dekagrama sitno iseckana peršinova lista prelijte jednim decilitrom proključale vode, poklopite i nakon 15 minuta procedite. Ujutro i uveče stavljajte obloge (pamučnu krpu natopljenu u čaj) od tog peršinova odvara pa ćete postići iznenađujuće rezultate kod natečenih očnih kapaka.

Check Also

DO SADA NEVIĐENE TVRDNJE ČUVENOG RUSKOG DOKTORA: CENITE MASNOĆU, NIJE TAKO KAKO SU VAM REKLI I KAKO VI MISLITE..

U TV emisiji On The Most Important, televizijski lekar Aleksandar Mjasnikov savetovao je Ruse da poštuju …