Home / ZDRAVLJE / Čaj od maslačaka i koprive- Potpuno čišćenje organizma od otrova!

Čaj od maslačaka i koprive- Potpuno čišćenje organizma od otrova!

Kad god su neki praznici, svi unosimo više hrane nego što treba, malo više pića, a onda se ugojimo i povisi nam se pritisak. Kada se to dogodi, vreme je za detoksikaciju.

devojka-čaj-solja

Detoksikacija podrazumeva prvenstveno laganiju hranu, što više voća i puno tečnosti, a najbolje rešenje su čajevi od maslačka ili koprive jer deluju na ubrzano izbacivanje toksina iz vašeg organizma.

Kopriva

Čaj od koprive poboljšava cirkulaciju i izbacuje štetne materije iz organizma. Njeno lišće je puno gvožđa, fosfora, kalcijuma i magnezijuma, što je čini dobrim diuretikom.

Priprema se tako što se dva osušena lista koprive preliju šoljom ključale vode i ostavi da stoji 15 minuta, a zatim se procedi i popije. Ako redovno konzumirate ovaj čaj, obavezno u ishranu ubacite namirnice bogate kalijumom jer se ovaj mineral izbacuje mokrenjem. Čaj se pije tri puta dnevno.

Maslačak

Deluje kao snažan diuretik, podstiče rad bubrega i izbacuje štetne materije. Njegovi listovi su bogati vitaminima A, B i C, a imaju čak više gvožđa nego spanać.

Čaj ćete pripremiti tako što ćete pomešati kašičicu osušenih listova, cvetova i sitno iseckanog korena, a zatim tu smešu preliti šoljom ključale vode, poklopiti i ostaviti da stoji 20 minuta, nakon čega ga treba procediti. Preporučuju se tri šolje na dan zdravim osobama, a dijabetičarima i trudnicama po jedna šolja dnevno.

(Web-tribune.com)

Check Also

DR NESTOROVIĆ OTKRIO ŠOKANTNE PODATKE: KORONAVIRUS NEĆE NAPADATI SRBE- EVO U ČEMU JE TAJNA..

Italija je posle Kine zemlja sa najvećim brojem umrlih od koronavirusa, a pulmolog Branimir Nestorović …