Home / ZDRAVLJE / ČMIČAK NA OKU? Tri najprostije namirnice koje sigurno imate u frižideru ELIMINISAĆE ga očas posla!

ČMIČAK NA OKU? Tri najprostije namirnice koje sigurno imate u frižideru ELIMINISAĆE ga očas posla!

oko-cmicakFoto: Pixabay.com

Nemojte da čekate da se iskomplikuje i naraste, nego odmah krenite u obračun sa njim. Birajte prirodno „oružje“ – krompir, belance ili krastavac, pišu „Novosti“.

Ako vam se preko noći pojavio čmičak na oku, nemojte da čekate da se iskomplikuje i naraste, nego odmah krenite u obračun sa njim. Birajte prirodno „oružje“ – krompir, belance ili krastavac.

Ukoliko izaberete prvi „tradicionalni lek“, najpre ga operite, oljuštite i isecite na kriške, a potom direktno stavite na čmičak.

Možete i da ga izrendate i stavite na gazu kojom ćete prekriti inficirani kapak. Krompir je odličan lek za ovu boljku, jer deluje protivupalno.

Drugi „domaći preparat“ za lečenje čmička je belance. Stavite ga na čistu tkaninu od pamuka, pa privijte na oko, sačekajte da odstoji 20 minuta i onda isperite. Isti postupak možete da primenite sa tvrdo kuvanim jajetom.

Ukoliko vam se prve dve mogućnosti ne sviđaju, probajte terapiju krastavcem. Zahvaljujući vitaminima K, C, B1, kao i kalijumu i biotinu, sveže isečeni kolutovi ovog povrća ublažiće iritaciju oka i posle trećeg obloga, eliminisaće čmičak.

Check Also

DOKTOR „ZAPALIO“ MREŽE: NEMA ŠANSE DA BUDETE ZDRAVI, POSIPAJTE SE PESKOM DA SE NAVIKNETE NA ZEMLJU (VIDEO)

Sve što izjavi sarajevski kardiovaskularni hirurg Emir Solaković, veoma brzo postane viralno na društvenim mrežama. …