Home / ZDRAVLJE / ČUDO ZA 10 MINUTA: Stavite prstohvat mlevene paprike u vodu i popijte. Samo gledajte rezultate

ČUDO ZA 10 MINUTA: Stavite prstohvat mlevene paprike u vodu i popijte. Samo gledajte rezultate

ljuta-paprikaFoto: Profimedia

Mlevena paprika obiluje vitaminom C, B6, E, kalijumom, manganom i flavonoidima.

Neverovatno, ali pali – krvarenje iz nosa, duboke posekotine mogu da se zaustave pomoću mlevene paprike.

Stavite li malo mlevene (domaće) paprike na ogrebotinu ili dublju posekotinu, ona će zaustaviti krvarenje. Dodatna zanimljivost – to vas neće peći!

Štaviše, paprika će omogućiti sigurno zarastanje, a nakon svega neće ostati ni ožiljak. Reč je o „receptu“ narodne medicine koji se od usta do usta sačuvao od davnina do danas.

Imate li kakve unutrašnje ranice, popijte malo mlevene paprike razmućene u čaši vode – pomoći će u vrlo kratkom vremenu.

Iskustvo kaže da je mlevenu papriku bolje potopiti u čaši vruće vode i popiti je što brže. Bez obzira na to je li reč o unutrašnjem ili spoljnom krvarenju, oralna upotreba mlevene paprike u vrućoj vodi ekspresno pomaže.

Osim zaustavljanja krvarenja, mlevena paprika radi po principu iscrpljivanja neurotransmitera pod nazivom supstanca P, čime dezintegriše živce koji šalju signale za bol pa tako, jednostavnim rečnikom, ublažava bol.

Pomaže kod upale mišića, bolova u leđima, ukočenog vrata i drugih bolova.

(Kurir)

Check Also

PATOLOG OTKRIO ŠTA JE PRONAĐENO U ORGANIMA PREMINULIH OD KORONE: OVO JE DRAMATIČNO, NISMO TOGA BILI SVESNI NA POČETKU EPIDEMIJE

Autopsije ljudi koji su preminuli usled korona virusa uveliko se vrše, a patolog otkriva da …