Home / ZDRAVLJE / Da li oduvek bacate vrećice koje dobijate uz obuću! POSLE OVOG VIŠE NEĆETE!

Da li oduvek bacate vrećice koje dobijate uz obuću! POSLE OVOG VIŠE NEĆETE!

Male vreće sa silica (silika) gelom dobijate svaki put kada kupite nove cipele, torbe i slično. Umesto da ih bacite, iskoristite ih, jer vam zaista mogu pomoći, a evo i kako.
500
One vrećice punjenje silikonskim kuglicama, koje često nađemo u kutiji sa novom obućom ili odećom ne biste trebali bacati. Postoji mnogo načina da ih iskoristite.

Spas za vlagu u kući (naročito kupatilu, kuhinji ili sobama gde se stvara kondenz)

Jednostavno, na mesto gde se pojavljuje vlaga stavite ukrasnu vaznicu i istresite silikonske kuglice, one će kupiti vlagu i neprijatne mirise koje dolaze uz to.
Silikonske kesice za spas kamere

Ako nosite fotoaparat ili kameru na neko hladno mesto ili zimi u prirodu, kada se vratite kući ili uđete u toplu prostoriju aparat će zamagliti. Da biste rešili ovaj problem, izvadite bateriju i memorijsku karticu, pa aparat stavite u posudu sa silikonskim kuglicama.
Pokvašen telefon

Na isti način možete spasiti i mobilni telefon kada ga slučajno pokvasite. Izvadite bateriju i karticu, pa aparat stavite među silikonske kuglice.

Čuvajte brijače

Brijače i biceve ​​je najbolje da čuvate u maloj plastičnoj posudi čije ste dno posuli slikonske kuglicama. Na taj način ćete se rešiti viška vlage i bolje čuvati brijače.

Na odmoru

Leti nam se dogodi da sa odmora vučemo deo garderobe i peškira, koji su delom vlažni. Jer, ko može odoleti još jednom brzinskom kupanju pred polazak? Ali, to znači i vlažna odeća u koferu. Da biste vlagu bolje kontrolisali, ubacite u kesice sa vlažnom odećom slikonske kuglice. Takođe, nakon raspakivanja ostavite ih u koferu da pokupe višak vlage.
Dokumenti i fotografije

Najbolje ih je čuvati u kartonskim kutijama u koje ste stavili 2 silikonske kesice.
Automobil i vlaga

Zimi nam češće magle vetrobransko staklo u automobilu. Da biste umanjili vlagu držite nekoliko kesa napunjenih ovim kuglicama od ovog gela uz vetrobran sa unutrašnje strane.

Check Also

Dr NESTOROVIĆ: PREKO DANA JEDITE NORMALNO, POSLE 18 ČASOVA- NIŠTA!

Prema njegovim rečima gladovanje izaziva depresiju i veoma je teško izbegavati hranu, ali postoje alternative, …