Home / ZDRAVLJE / EKOLOŠKI I JEFTINO: Najučinkovitije sredstvo protiv komaraca koje svi imamo u kući!

EKOLOŠKI I JEFTINO: Najučinkovitije sredstvo protiv komaraca koje svi imamo u kući!

500-1

Budite ekološki osvešteni i umesto raznih hemijskih sredstva, za borbu protiv napornih komaraca – koristite stari talog kafe! Osim što se koristi kod kompostiranja, za đubrenje biljaka i za piling kože, stari sasušeni talog kafe ili pak mlevena kafa je super-efikasan repelent za komarce, tvrdi američka Agencija za zaštitu životne sredine (EPA). Komarce, kao i druge insekte, totalno odbija miris stvoren od taloga kafe koji izgara! Evo kako to postići.

Napomena: Talog je bolji ali možete koristiti i običnu mlevenu kafu.

Instrukcije

1. Skupljajte talog kafe i stavljajte ga na aluminijsku foliju na tanjir. Postavite na hladnom i suvom mestu, dok postane potpuno suv.

2. Stavite tu foliju sa suvim talogom kafe na tanjiru na ravnu površinu, kao što je sto, na otvorenom. Uverite se da životinje ili deca nemaju pristup tom području.

3. Palite talog (ili mlevenu kafu) dugom šibicom ili dugim upaljačem (kako se ne bi opekli), sve dok se ne uhvati i počne dimiti.

4. Talog će lagano izgarati, a dim koji se stvara terati će komarce.

Još jedan način je da talog oblikujete po dužini, poput baruta kojeg ste videli u crtanim filmovima ;-). Zapalite talog na jednom kraju i on će lagano goreti čime će mu se dužina skraćivati.

Ovaj jednostavan trik odlično funkcioniše.

Evo super saveta jednog našeg čitaoca: Stavite sveži list lovora umesto tablete u električni aparat protiv komaraca. Vredi probati!

Osim komaraca, kafu možete iskoristiti u borbi sa mravima. Posipajte mlevenu kafu na mesta gde imate problema sa mravima i problem je rešen.

Check Also

ZAPANJUJUĆE OTKRIĆE RUSKIH LEKARA: PIRAMIDE KOJE MOŽETE I VI NAPRAVITI LEČE RAK, SPREČAVAJU RAZVOJ VIRUSA, SNIŽAVAJU ŠEĆER I JOŠ..

U Rusiji se nalazi 17 piramida, a najveća je kod Moskve. U Rusiji one nisu …