Home / ZDRAVLJE / ELIKSIR PROTIV KAŠLJA SA SOKOM OD ANANASA EFIKASNIJI I DO 5 PUTA OD LEKOVA (UPUTSTVO)

ELIKSIR PROTIV KAŠLJA SA SOKOM OD ANANASA EFIKASNIJI I DO 5 PUTA OD LEKOVA (UPUTSTVO)

ananas-sokIako smo objavili nekoliko tekstova vezanih za lečenje kašlja pronašli smo još jedan zanimljiv prirodni lek protiv kašlja koji su otkrili i testirali Indijski lekari i istraživači.

U studiji napravljenoj 2010. godine indijski naučnici testirali su efikasnost prirodnog leka protiv kašlja baziranog na soku od ananasa. U istraživanju je korišćena prirodna mešavina sastojaka koja nema nikakve hemijske dodatke niti nuspojave na organizam čoveka.

Prirodni lek pokazao je odlične rezultate koji su bili i do pet puta efikasniji od klasičnih lekova i sirupa u tretiranju i smirivanju kašlja, sluzi i šlajma. U nastavku vam donosimo recept za mešavinu koju su koristili indijski lekari u studiji o kašlju i načinu njenog korišćenja:

Sastojci:

250 ml čistog soka od ananasa
60 ml ceđenog soka od limuna

Komadić korena đumbira veličine 5-6 cm
1 kašika meda
prstohvat soli

Pola čajne kašičice ljute aleve ili chili papričice u prahu

Sve sastojke dobro izmešajte u blenderu da naprave jednoličnu tečnu masu. Potrebno je uzimati 50 ml ovog soka tri puta na dan u malim gutljajima sve dok simptomi kašlja i šlajma ne prestanu.

Po rečima indijskih istraživača kašalj velikom brzinom prestaje ili biva ublažen, a sluz i šlajm se smanjuju ukoliko se radi o „mokrom“ kašlju. Po samoj studiji ovaj lek je bio efikasniji i do 500% od sirupa protiv kašlja.

Sam ananas ima jake zdravstvene koristi zahvaljujući moćnom enzimu pod imenom bromelain koji deluje kao antioksidans i redukuje upale u organizmu, bori se protiv bakterija i infekcija.

Samo jedna čaša soka od ananasa sadrži 50% dnevnih potreba čoveka za vitaminom C koji jača imuni sistem i takođe je bitan element u borbi protiv kašlja. Ananas je odličan izvor vitamina A, tiamina, vitamina B6, folata, magnezijuma, mangana i kalijuma.

(ZdravljeBEZdoktora)

Check Also

PRVI ZNAK DA SE U VAŠEM TELU FORMIRA KRVNI UGRUŠAK KOJI MOŽE BITI SMRTONOSAN

Krvni ugrušci ili tromb mogu da budu izuzetno opasni po život, iz krvih puteva se …