Home / ZDRAVLJE / Evo kako da sa ovim posebnim vežbama, u samo nekoliko minuta, uklonite bol u bilo kojem delu tela..

Evo kako da sa ovim posebnim vežbama, u samo nekoliko minuta, uklonite bol u bilo kojem delu tela..

Bez obzira da li ste aktivni i vežbate svaki dan, bol u različitim delovima tela se može pojaviti bilo kad i bilo gde …

zena- vezbanje

Bolovi u donjem delu leđa

Sedite uspravno na stolicu. Podići jedno koleno na prsa i uhvatite se za stopalo. Polako ga podignite kako bi koleno dodirivalo telo i držite 30 sekundi. Zatim postepeno pustite nogu. Ponovite istu vežbu sa drugom nogom.

Bolovi u nogama

Stavite jednu nogu ispred druge. Postavite zadnji deo noge u uspravnom položaju, a prste druge noge postavite i istegnite ih od uspravnu. Stanite tako 30 sekundi, a zatim polako izravnajte prste. Zamenite noge i ponovite postupak sa drugom nogom.

Bol u zglobovima ruku

Stisnite šake na obema rukama, napravite krugove u sa svojim zglobovima. Ponovite vežbu 10 puta u oba smera.

Bol u ramenu

Dišite duboko i podignite ramena prema glavi. Ostanite u tom položaju 3 sekunde, izdahnite i spustite ramena. Ponovite 10 puta, a ako možete i još više.

Bolovi u mišićima zadnjice

Sedite uspravno na stolicu. Stavite desnu nogu na levo koleno. Nagnite se prema napred (osetićete zatezanje u mišićima zadnjice) zadržite taj položaj oko 30 sekundi.

Ispravite se polako, a zatim ponovite vežbu sa drugom nogom.

Bol u grudnim mišićima

Stavite ruke iznad glave, tako da vam laktovi budu poput krila. Spustite ruke uz leđa tako da se ramena približe jedni drugima. Održavajte u tom položaju 30 sekundi, a zatim polako vratite ruke u početni položaj.

Bol u kolenima

Sedite uspravno na stolicu. Polako ustanite, ali to uradite u jednom potezu. Polako ponovo sesti. Ponovite vežbu 10 puta.

Bol u gornjem delu leđa

Zagrlite se, tako da je desna ruka na levom ramenu i leva ruka na desnom ramenu. Dišite duboko i zadržite ovaj položaj 30 sekundi. Postepeno vratiti u normalan položaj.

Glavobolja

Sedite uspravno na stolicu i polagano nagnite glavu na jednu stranu, tako da uhom dodiruje ramena. Držite ovu poziciju oko 30 sekundi, a zatim polako vratite glavu u normalan položaj. Ponovite na drugoj strani.

Check Also

DOKTOR NESTOROVIĆ UPOZORIO NA OPAKU BOLEST: TRI STVARI KLJUČNE ZA NJEN NASTANAK

Doktor Branimir Nestorović tvrdi da se nedovoljno kretanje, loša ishrana i hronični stres po pravilu …