Home / ZDRAVLJE / Evo kako sprečiti naboranu kožu i velike pore uz prirodne tretmane..

Evo kako sprečiti naboranu kožu i velike pore uz prirodne tretmane..

Napeta koža obraza znači svežinu mladosti i zdravlja. Nije čudo da osobito žene nastoje duže sačuvati takvu kožu. To se, međutim, ne postiže preteranom upotrebom šminki, pudera i krema.

zena- bore- lice

Takvim sredstvima ne pomažemo prirodi, već postižemo upravo suprotno. Već se u mladosti moramo brinuti za zdrav, prirodan život, i ne smemo se opterećivati brigama i problemima, jer je poznato da to sve loše utiče na naše dobro zdravstveno stanje.

Premorenost zbog neprospavanih noći i napornog rada može vrlo oštetiti zdravlje. Razumljivo je da se to vidi na koži lica i da to ne možemo ukloniti sredstvima za ulepšavanje.

Teže je razumljivo da se mlade devojke puderišu i šminkaju, skrivajući pravu i zdravu boju lica i usana. Ako pore zapušimo kozmetičkim sredstvima, sprečavamo prirodno disanje kože, zbog čega se koža degenerira. Pore se povećaju, što nije poželjno. Posledica je toga da koža pre vremena olabavi i da se jače nabora.

Za ulepšavanje trošimo često mnogo vremena. Bilo bi mnogo jednostavnije održavati zdravo telo, a pre svega negovati polne žlezde. Tako ćemo ostati dugo mladi. Svetlost, disanje i kretanje na svežem vazduhu pripadaju uz, to.

Kretanje u slobodnoj prirodi, rad u bašti, ili izleti u prirodu čuvaju mladalačku svežinu. Preporučuju se takođe tuševi hladnom i toplom vodom, jer to naizmenično tuširanje poboljšava cirkulaciju i prokrvljenje kože.

Lokalno upotrebljavamo tinkturu gaveza i divljih maćuhica. Ako obe tinkture upotrebljavamo naizmenično, smanjuju se pore i podmlađuje koža. Ujutro, posle umivanja, utrljamo u kožu preparat gaveza (Samphosan).

Da bismo se zaštitili od prejakog sunca ili hladnoće, mažemo se lanolinsku kremom. Ne treba to raditi svaki dan. Uveče, pre spavanja, ovlaži kožu još tinkturom divlje maćuhice. Grudicu vate namočimo u tinkturi i očistimo lice.

Da bi lojne žlezde dobro radile, preporučujemo da 2-3 puta nedeljno mažete kožu uljem za kožu ili prirodnom masnom kremom.

Ko se potrudi da tako mesec dana neguje kožu, videće đa mu se koža pomladila i da su pore opet postale normalne.

Check Also

MORATE ZNATI! NESTOROVIĆ OTKRIO: OVA BAKTERIJA IZAZIVA RAK, SA OVA 2 SASTOJKA, MOŽEMO JE SE REŠITI ZA 6 NEDELJA

Većina lekara i pacijenata misli da ako uzme antibiotik da će sprečiti komplikacije. E to …