Home / ZDRAVLJE / Evo zašto sam dobila rak s 23 godine! Nemojte raditi iste greške!

Evo zašto sam dobila rak s 23 godine! Nemojte raditi iste greške!

Sarah je objavila svoju priču kako bi upozorila sve i obratila pažnju javnosti na ono najbitnije – zdravlje.

zena- rak

Sredina je leta i svi imaju samo jedno na umu: Kako što bolje pocrneti. A što ako vas savršen letnji ten košta zdravlja, pita 23-godišnja Sara Farrell.

Sarah je na portalu Elite daili objavila svoju priču kako bi upozorila sve i obratila pažnju javnosti na ono najbitnije – zdravlje.

„U februaru ove godine dijagnostikovali su mi melanom koji je metastazirao u četvrti stadijum. Nikada nisam ni sanjala da ću se takvim nečim suočiti sa samo 23 godine „, piše ona.

„Da, bila sam u solarijumu mnogo puta. Zapravo, opametila sam se kad sam zadobila gadnu opekotinu. Tada sam imala 20 godina. Posle sam se držala podalje od solarijuma „, prepričava ona i dodaje kako se smatrala poprilično opreznom kada je sunčanje u pitanju.

No, jedan jedini beleg na njenoj glavi je sve promenio.

„Odlagali sam odlazak lekaru jer sam se bojala izostanka s posla“, prepričava. Lekaru je otišla na nagovor prijatelja koji su je upozoravali da ne sme više odlagati.

„Osećala sam da sa mojim telom nešto nije u redu. Mnogi nemaju taj luksuz dok nije prekasno „, prisetila se.

Kada je saznala za melanom povukla se. Presekla je sve veze s okolinom. Nije želela da je žale.

„Fizički sam se osećala dobro, psihički – bila sam u haosu. Bojala sam se. Ne, igala i skalpela nego rezultata. Hoću li živeti dovoljno dugo da imam decu? „, Prepričava svoje strahove.

Operacija koja je trebalo da traje tri sata – trajala sedam. Uklonili su sve 69 limfnih žlezda iz njene leve strane vrata. U cetiri se već razvio rak.

Sarah je poručila kako se nada da će njen primer biti pouka ljudima da ne odlažu da ako osete nešto hitno posete lekara.

Prenosi: Haber.ba

Check Also

ŠTA KADA TELO POSTANE PREVIŠE KISELO: JEDAN OD 12 ZNAKOVA ALARMIRA NA UZBUNU

Većina žitarica, mlečnih proizvoda, soje i mesa su kiseli. Kafa, alkohol, visoko prerađena hrana, rafinisani …