Home / ZDRAVLJE / „Evo zašto sam dobila rak s 23 godine! Nemojte raditi iste greške“

„Evo zašto sam dobila rak s 23 godine! Nemojte raditi iste greške“

suncanje-devojkaen.wikipedia.org

Sarah je objavila svoju priču kako bi upozorila sve i obratila pažnju javnosti na ono najbitnije – zdravlje.

Sredina je leta i svi imaju samo jedno na umu: Kako što bolje pocrniti. A što ako vas savršen letnji ten košta zdravlja, pita 23-godišnja Sasha Farrell.

Sarah je na portalu Elite daili objavila svoju priču kako bi upozorila sve i obratila pažnju javnosti na ono najbitnije – zdravlje.

„U februaru ove godine dijagnostikovali su mi melanom koji je metastazirao u četvrti stadijum. Nikada nisam ni sanjala da ću se takvim nečim suočiti sa samo 23 godine „, piše ona.

„Da, bila sam u solarijumu mnogo puta. Zapravo, opametila sam se kad sam zadobila gadnu opekotinu. Tada sam imala 20 godina. Posle sam se držala podalje od solarijuma „, prepričava ona i dodaje kako se smatrala poprilično opreznom kada je sunčanje u pitanju.

No, jedan jedini mladež na njenoj glavi je sve promenio.

„Odlagali sam odlazak lekaru jer sam se bojala izostanka s posla“, prepričava. Lekaru je otišla na nagovor prijatelja koji su je upozoravali da ne sme više odlagati.

„Osećala sam da sa mojim telom nešto nije u redu. Mnogi nemaju taj luksuz dok nije prekasno „, prisjetila se.

Kada je saznala za melanom povukla se. Presjekla je sve veze s okolinom. Nije želela da je žale.

„Fizički sam se osećala dobro, psihički – bila sam u haosu. Bojala sam se. Ne, igala i skalpela nego rezultata. Hoću li ću živeti dovoljno dugo da imam decu? „, Prepričava svoje strahove.

Operacija koja je trebalo da traje tri sata – trajala je 7. Uklonili su sve 69 limfnih žlezda iz njene leve strane vrata. U 04:00 se već razvio rak.

Sarah je poručila kako se nada da će njen primer biti pouka ljudima da ne odlažu da ako osete nešto hitno posete lekara.

Check Also

PRVI ZNAK DA SE U VAŠEM TELU FORMIRA KRVNI UGRUŠAK KOJI MOŽE BITI SMRTONOSAN

Krvni ugrušci ili tromb mogu da budu izuzetno opasni po život, iz krvih puteva se …