Home / ZDRAVLJE / „Evo zašto sam dobila rak s 23 godine! Nemojte raditi iste greške“

„Evo zašto sam dobila rak s 23 godine! Nemojte raditi iste greške“

suncanje-devojkaen.wikipedia.org

Sarah je objavila svoju priču kako bi upozorila sve i obratila pažnju javnosti na ono najbitnije – zdravlje.

Sredina je leta i svi imaju samo jedno na umu: Kako što bolje pocrniti. A što ako vas savršen letnji ten košta zdravlja, pita 23-godišnja Sasha Farrell.

Sarah je na portalu Elite daili objavila svoju priču kako bi upozorila sve i obratila pažnju javnosti na ono najbitnije – zdravlje.

„U februaru ove godine dijagnostikovali su mi melanom koji je metastazirao u četvrti stadijum. Nikada nisam ni sanjala da ću se takvim nečim suočiti sa samo 23 godine „, piše ona.

„Da, bila sam u solarijumu mnogo puta. Zapravo, opametila sam se kad sam zadobila gadnu opekotinu. Tada sam imala 20 godina. Posle sam se držala podalje od solarijuma „, prepričava ona i dodaje kako se smatrala poprilično opreznom kada je sunčanje u pitanju.

No, jedan jedini mladež na njenoj glavi je sve promenio.

„Odlagali sam odlazak lekaru jer sam se bojala izostanka s posla“, prepričava. Lekaru je otišla na nagovor prijatelja koji su je upozoravali da ne sme više odlagati.

„Osećala sam da sa mojim telom nešto nije u redu. Mnogi nemaju taj luksuz dok nije prekasno „, prisjetila se.

Kada je saznala za melanom povukla se. Presjekla je sve veze s okolinom. Nije želela da je žale.

„Fizički sam se osećala dobro, psihički – bila sam u haosu. Bojala sam se. Ne, igala i skalpela nego rezultata. Hoću li ću živeti dovoljno dugo da imam decu? „, Prepričava svoje strahove.

Operacija koja je trebalo da traje tri sata – trajala je 7. Uklonili su sve 69 limfnih žlezda iz njene leve strane vrata. U 04:00 se već razvio rak.

Sarah je poručila kako se nada da će njen primer biti pouka ljudima da ne odlažu da ako osete nešto hitno posete lekara.

Check Also

SRPSKI NUTRICIONISTA: HOLESTEROL I TRIGLECERIDE NISTE UNELI JEDUĆI SLANINU I ČVARKE, VEĆ OVU HRANU, MISLEĆI DA JE ZDRAVA!

Predrag Nenadić je Doktor prirodne medicine i diplomirani nutricionista. Struku i znanje je usavršavao u …