Home / ZDRAVLJE / Evo zašto treba da započnete jutro sa medenom vodom…

Evo zašto treba da započnete jutro sa medenom vodom…

Svima su poznate korisne osobine meda, ali malo ko zna o koristi medene vode ili vode sa medom. Od davnina je upotrebljavana za oslobađanje od različitih bolesti iu kozmetičke svrhe. Jednostavno su je koristili kao ukusni „živi“ napitak na svim slavljima.

med- polen

Dovoljno je da odmah ujutro, na prazan stomak, u čašu tople vode ubacite kašičicu meda, promešate i popijete. Kako te deluje na vaš organizam? Saznajte u nastavku.

1. Topljenje masnih naslaga

Medena voda vam može pomoći da eliminišete suvišne kilograme. Šećer koji med sadrži prirodnog je porekla te je zdrav izvor kalorija. I ne samo to, on vam pomaže i da ne pokleknete iskušenju kada su u pitanju drugi slatki napici. Gazirani i drugi slatki sokovi prepuni su „praznih“ kalorija, a eliminisanjem njihovog unosa brže eliminišete masne naslage. To se neće desiti preko noći, ali je u svakom slučaju dobro za vas na duge staze.

2. Bolja probava

Čaša mlake vode u kombinaciji sa kašičicom meda, ujutru na prazan želudac, pomaže vam da regulišete varenje. Antiseptička svojstva meda pomažu u ublažavanju kiseline u želucu istovremeno povećavajući proizvodnju crevne sluzi. Napitak je „odgovoran“ i za hidrataciju debelog creva. Sve pomenuto reguliše probavu i sprečava nastanak zatvora.

3. Poboljšava imunitet

Med je fantastično prirodno sredstvo koje eliminiše bakterije. Prepun je enzima, vitamina i minerala koji su „na prvoj liniji fronta“ u borbi protiv bakterija. U kombinaciji sa toplom vodom, pomenuta svojstva dodatno se pojačavaju.

4. Smanjuje alergije

Korišćenjem lokalnog meda zapravo ćete prilagoditi organizam polenu koji se nalazi u vašem podneblju. Zauzvrat, to vam pomaže da smanjite osetljivost na alergije životne sredine. Topla voda ovde nije od presudnog značaja, ali je veoma bitna za hidrataciju.

5. Ublažava zapaljenje grla i kašalj

Medena voda vam može pomoći da ublažite bol i iritaciju grla, kao i da smanjite kašalj. Ona je mnogo bolja i delotvornija od pastila te ne postoje nikakve nuspojave.

6. Uklanuja parasite u crevima

Sve vrste parazita naseljene u digestivnom traktu čoveka ne vole žutu boju. Ako ih zraze zracima žute boje, oni će prestati da se razmnožavaju. Dešava se „sanacija“ creva, rastvaraju se naslage fekalija na crevima.

Zato, u početku možete primetiti uvećanje obima struka, ali to ne treba da vas plaši. Za to postoji jednostavno objašnjenje: fekalno kamenje (naslage) „bubri“, postaje mekše i počinje njihova evakuacija iz organizma.

Počinje čišćenje celog organizma na ćelijskom nivou. Povećava se antibakterijsko, antivirusno i antigljivično dejstvo. Normalizuje se rad debelog creva. Konzumiranje medene vode je dobar način da se obnovi crevna mikroflora i eliminše Disbakterioza creva.

7. Nekontrolisano mokrenje

Prolazi i nekontrolisano noćno mokrenje. Med je higroskopičan, sakuplja vodu, tako da bubrezi i bešika preko noći nemaju opterećenje i odmaraju se.

8. Čisti lice

Sa medenom vodom brišite lice. Ona neguje kožu, ostavljajući je baršunastom, svilenkastom i mekom. Ovo je odlična prirodna kozmetika sa medom, najstarija i najmodernija u isto vreme.

Kako pripremiti medenu vodu.

Jednu čajnu kascicu meda promešati u časi sirove mlake vode (obične vode iz kuhinjske česme). Dobijamo 30% -ni rastvor meda, koji je po sastavu identičan krvnoj plazmi. Med u sirovoj vodi formira Klašterni jedinjenje (struktuira vodu), sto povećava njena lekovita svojstva. Naučno je dokazano da se medena voda brzo i potpuno apsorbuje u organizmu.

Medenu vodu u preventivne svrhe treba piti ujutru, na prazan želudac. Treba je popiti veoma brzo. Ovo je važno. Sfinkter (ventil) želuca odmah se otvara i voda dospeva u creva, nakon čega se apsorbuje u krvotok.

Medena voda uobičajeno se pije ujutru, čim se probudite i uveče pre spavanja. Nemojte se plašiti da pijete vodu pre spavanja, ona sprečava pojavu otoka, zato što rasterećuje bubrege.
Vodu pijte uvek sveže pripremljenu. Nikad je ne pravite unapred!

(Prirodni lekovi)

Check Also

DR NESTOROVIĆ OTKRIO ŠOKANTNE PODATKE: KORONAVIRUS NEĆE NAPADATI SRBE- EVO U ČEMU JE TAJNA..

Italija je posle Kine zemlja sa najvećim brojem umrlih od koronavirusa, a pulmolog Branimir Nestorović …