Home / ZDRAVLJE / Hitno izbacite ova gotova jela iz upotrebe jer mogla bi vas „doći“ glave’

Hitno izbacite ova gotova jela iz upotrebe jer mogla bi vas „doći“ glave’

musliGotova jela prepuna su sušenog povrća i voća koji uz bespotrebne kalorije ne nude hranjive vrijednosti. Uz sve moguće aditive kojima su pretrpani nastradati bi vam mogla jetra i bubrezi, osobito ako ih često konzumirate.

Kuhanje ponekad zna biti naporno, osobito ako trebamo pripremiti obrok nakon što stignemo kući s posla. Mnogi stoga često posežu za gotovim rješenjima koja su brzo gotova. Ipak, gotova jela u našem tijelu stvaraju potpuni kaos.

Primjerice juhe iz vrećica već desetljećima se koriste u našim kućanstvima. No, kada pogledate što sve sadrže više ih nikada ne biste trebali kuhati. Osim ulja, šećera i soli tu je i glukozni sirup, ekstrakt kvasca, pojačivač okusa i jestiva biljna mast.

Međutim, razlog za brigu su glutamini koji izravno slabe imunitet, a i boje su toksične.

Gotova jela prepuna su sušenog povrća i voća koji uz bespotrebne kalorije ne nude hranjive vrijednosti. Uz sve moguće aditive kojima su pretrpani nastradati bi vam mogla jetra i bubrezi, osobito ako ih često konzumirate.

Jedate muesli i mislite da se hranite zdravo? U gadnoj ste zabludi jer muesli koje se reklamiraju kao zdrav doručak natrpane su šećerom i sojinim lecitinom koji izaziva mučnine i povraćanje. Jednako su štetni i keksi za kojima uglavnom posežemo bez razmišljanja.

U njima se kriju emulgatori, regulatori kiselosti te dakako ulje, šećer i sol. Tu su i boje te pojačivaći okusa, a uz dodatak umjetnih sladila ili visokofruktoznog kukuruznog sirupa izaziva ovisnost.

Check Also

ŠTA KADA TELO POSTANE PREVIŠE KISELO: JEDAN OD 12 ZNAKOVA ALARMIRA NA UZBUNU

Većina žitarica, mlečnih proizvoda, soje i mesa su kiseli. Kafa, alkohol, visoko prerađena hrana, rafinisani …