Home / ZDRAVLJE / IMATE PROBLEMA S NATEČENIM NOGAMA? Ovaj moćan čaj je najbolji lek za taj problem! (RECEPT)

IMATE PROBLEMA S NATEČENIM NOGAMA? Ovaj moćan čaj je najbolji lek za taj problem! (RECEPT)

caj-persunawww.coolinarika.com

Pojam „edem“ se odnosi na zadržavanje tečnosti u telu. Ponekad može biti normalno da malo nabubre delovi tela, recimo u nogama ako ceo dan dok radite stojite ili sedite ili tokom trudnoće.

Ponekad nam najbolji lek stoji pred nosom, u kuhinji ili u ostavi, prirodan je i efikasniji protiv bolesti ili tegoba od skupih, farmaceutskih preparata. Peršun je biljka koja se može koristiti na različite načine, a između ostalog, pomaže i kada je u pitanju edem ili oteklina nogu i zglobova.

Šta je edem?

Pojam „edem“ se odnosi na zadržavanje tečnosti u telu. Ponekad može biti normalno da malo nabubre delovi tela, recimo u nogama ako ceo dan dok radite stojite ili sedite ili tokom trudnoće.

Međutim, oticanje nogu i zglobova, poznatije kao periferni edem, može da signalizira bubrege, slabost srca, bolesti jetre ili određene lekove koji mogu dovesti do zadržavanja tečnosti.

Peršun je poznat prirodni diuretik, a pomaže telu osloboditi ga od viška vode i soli.

Studija objavljena 2002. godine u časopisu Journal of Ethnopharmacologi, donosi značaj dokaz koji pokazuje kako je kao snažan diuretik odličan peršun koji je bogat kalijumom. Mnogi hemijski lekovi smanjuju nivo kalijuma u ​​telu, što je njihova negativan nuspojava.

Peršun je snažan antioksidans. Bogat je vitaminima A i C i dobar izvor folne kiseline, koja je jedna od najboljih hrana i hranljivih materija koje štite od raka.

Recept protiv edema (oteklina):

Dr John R. Christopher sugeriše piti najmanje dve litre jakog čaja od peršuna dnevno. Doza se može povećati na šolju čaja po satu.

Kada se radi čaj, potrebno je koristiti sveže svetlo zeleno lišće, zajedno sa korenjem i semenkama.

Prvo morate otkinuti lišće i korenje. Popunite ¼ šolje peršuna. Ulijte šolja ključale vode i pustiti da ostane za 5-7 minuta. Procijedite čaj. Za bolju aromu možete koristiti med i limun.

Check Also

NESTOROVIĆ UPOZORIO DA DOLAZE TEŠKA VREMENA: CEO SVET KLJUČA, ALI MI SMO PREŽIVELI I GORE! EVO O ČEMU JE REČ!

Svako ima neki razlog zašto želi da živi i treba da nađe taj razlog, a …