Home / ZDRAVLJE / Koren maslačka učinkovitiji od hemoterapije u borbi protiv raka?

Koren maslačka učinkovitiji od hemoterapije u borbi protiv raka?

Čaj od maslačka deluje na rakom zahvaćene stanice tako da se one raspadaju u 48 sati, a za to vreme nijedna nova zdrava ćelija u organizmu ne „oboleva“
maslacak
Ova nepravedno zapostavljena biljka, često smatrana korovom, ima mnogo lekovitih svojstava, a potrebno ju je samo ubrati na čistim obroncima, daleko od puteva i zagađenja.

Iako su naše bake radile sirupe od cvetova maslačaka znajući da sadrži mnoge lekovite supstance, ono što sigurno nisu znale jest da koren maslačka može pomoći obolelima od raka. Naučnici su otkrili da koren ove biljke deluje „bolje“ od hemoterapije jer ona „ubija“ sve stanice, a koren maslačka samo zahvaćene karcinomom piše večernji

Osim što ima diuretska svojstva, podstiče izlučivanje žuči, čisti jetru, pomaže kod alergija i smanjuje holesterol. Sadrži izuzetno važne vitamine i minerale kao što su vitamin B6, tiamin, riboflavin, vitamin C, gvožđe, kalcijum, kalijum, folnu kiselinu i magnezijum.

Sadrži i do 535% potrebnog dnevnog unosa vitamina K i oko 110% preporučenog dnevnog unosa vitamina A. To su sve činjenice o ovoj biljci koje su poznate godinama. No, novija istraživanja bacila su potpuno novo svetlo na maslačak.

Čudotvorni čaj od maslačka

Na univerzitetu Vindzor u Kanadi sprovedeno je inicijalno istraživanje na Odsjeku za hemiju i biohemiju, a rezultati daju novu nadu obolelima od raka.

Otkriveno je da koren maslačka efikasno „ubija“ ćelije zahvaćene karcinomom bez ikakvih štetnih delovanja na ostale ćelije u organizmu, objavljeno je na portalu Natural Nevs.

Čaj maslačka deluje na zahvaćene stanice na način da se one raspadaju unutar 48 sati, a za to vreme nijedna nova zdrava ćelija u organizmu ne „oboleva“, pokazalo je istraživanje.

Zaključeno je da kontinuirani tretmani sa korenom maslačka mogu uništiti većinu rakom zahvaćenih ćelija kod obolelih, a zbog ovih neočekivanih rezultata tim istraživača dobio je dodatnu potporu da nastavi sa istraživanjima ove čudotvorne biljke.

John di Carlo, 72-godišnjak je koji se lično uverio u lekovitost maslačka, prošao je intenzivne i „agresivne“ tretmane hemoterapije u borbi za zdravlje, a na lečenju je bio pune tri godine pre nego su ga lekari pustili kući da provede poslednje dane sa svojim najbližima.

S obzirom na to da su lekari imali sve manje alternativa u pronalasku funkcionalnog rešenja u borbi protiv njegove bolesti, predloženo mu je da pije čaj od korena maslačka kao poslednju slamku spasa.

Nakon samo četiri meseca, piše Natural Nevs, ovaj čovek doživeo je remisiju bolesti (delimično ili potpuno povlačenje bolesti).

izvor: Večernji.hr

Check Also

MORATE ZNATI! NESTOROVIĆ OTKRIO: OVA BAKTERIJA IZAZIVA RAK, SA OVA 2 SASTOJKA, MOŽEMO JE SE REŠITI ZA 6 NEDELJA

Većina lekara i pacijenata misli da ako uzme antibiotik da će sprečiti komplikacije. E to …