Home / ZDRAVLJE / Kraj raka? Revolucionarna metoda uči telo kako da ubija sve vrste tumora i 100% je efikasna

Kraj raka? Revolucionarna metoda uči telo kako da ubija sve vrste tumora i 100% je efikasna

Hemoterapija-bolesnik-rak-bolnica

Stručnjaci su uspeli da se izbore sa ćelijama raka creva uz pomoć nove imunoterapije i objavili da su rezultati 100 odsto uspešni u ogledu koji je rađen na miševima obolelim od ove bolesti.

Nova radioimunoterapija kombinuje tradicionalnu radijaciju i imunoterapiju. Oni veruju da se ona može primeniti na različitim oblicima ove bolesti jer je imunoterapija viđena kao jako dobar način u lečenju raka koja može da zameni hemoterapiju za nekoliko godina, piše Dailymail. Ona budi imuni sistem pacijenta i uči telo kako da se samo bori protiv malignih ćelija.

Radioimunoterapija proizvodi molekule koji su napravljeni da prepoznaju i unište ćelije raka. Ove ćelije telo samo proizvodi uz pomoć imunog sistema i one su zadužene za borbu protiv bakterija i virusa. Kada se ove ćelije ubrizgaju u telo pacijenta, one putuju do ćelija raka i direktno ih pogađaju sa određenom dozom radijacije.

Kod miševa na kojima su vršeni ogledi, ćelije raka su ubijene dok su zdrave ćelij eostale netaknute. Ova metoda može da se primeni i na druge vrste raka kao što su rak dojke, pluća, pankreasa, melanom… Još uvek nije precizirano da je ova metoda spremna za probu na ljudima i da će vreme pokazati hoće li se on uopšte primenjivati na ljudima.

(Telegraf.rs)

Check Also

HITNO UPOZORENJE DR NESTOROVIĆA!

Poslednjih dana i nedelja vazduh u Srbiji ima i boju i miris. Iz godine u …