Home / ZDRAVLJE / LEČI 5 NAJGORIH STANJA: Svakog dana u čašu vodu stavite kašičicu ovog začina i očekujte čudo (RECEPT)

LEČI 5 NAJGORIH STANJA: Svakog dana u čašu vodu stavite kašičicu ovog začina i očekujte čudo (RECEPT)

kurkuma-sokDa li ste znali da voda sa kurkumom može da vam reši pregršt zdravstvenih problema?

Još ako u nju dodate i malo limuna i meda, to će biti pun pogodak za prevenciju i lečenje!

Naime, kurkuma i voda sa kurkumom imaju jaka anti-upalna i anti-kancerogena delovanja. Možda bi čak moglo da se kaže da je topla voda od kurkume sa limunom i medom lek za sve bolesti!

Drži dijabetes pod kontrolom

Kurkuma značajno smanjuje otpornost na insulin i sprečava dijabetes tipa 2. Ipak, pre upotrebe kurkume posavetujte se sa svojim lekarom, jer upotreba nekih jakih lekova u kombinaciji sa kurkumom može da dovede do niskog šećera u krvi ili hipoglikemije.

Protivupalna i antioksidativna svojstva

Hronična upala ozbiljno šteti telesnim tkivima. Kurkumin, aktivna komponenta kurkume, ima snažno protivupalno dejstvo, koje je nekad i jače od komercijalnih lekova protiv upala.

Ublažava artritis

Zbog svoje jake antioksidativne moći, efektno uklanja štetne slobodne radikalekoji oštećuju ćelije u telu. Redovna upotreba kurkume kod reumatoidnogartritisa pruža značajno olakšanje od bolova u zglobovima i smiruje upalu zglobova.

Sprečava bolesti srca

Brojna istraživanja su pokazala da kurkumin sprečava nakupljanje naslaga koje začepljuju arterije i uzrokuju ozbiljne zdravstvene probleme, uključujućimoždani i srčani udar.

Sprečava rak

Ovaj neverovatan začin sprečava proliferaciju ili opstanak gotovo svih vrstatumorskih ćelija, a njegova je upotreba vrlo koristan u slučaju raka.

Recept za vodu sa kurkumom

Sastojci: pola limuna, pola kašike kurkume, 250 ml tople vode, malo meda.

Priprema: Iscedite pola limuna u čašu, dodajte toplu vodu i kurkumu, pa svedobro izmešajte. Zasladite medom po svom ukusu, ali nemojte preterivati.

(kucnilekar)

Check Also

Dr NESTOROVIĆ OTKRIVA RECEPT ZA PODIZANJE IMUNITETA!

Zbog aktuelne situacije sa koronavirusom, svi se trudimo da ojačamo imunitet, a pulmolog prof. dr …