Home / ZDRAVLJE / LEKOVI IZ PRIRODE: Biljka koja leči čak i rak jajnika!

LEKOVI IZ PRIRODE: Biljka koja leči čak i rak jajnika!

Brusnice-voce-bobice

Ranija istraživanja pokazala su da je busnica odlična preventiva u borbi protiv urinarnih infekcija, ali i da pozitivno utiče na sve kardiovaskularne bolesti.
Poslednjih deset godina svako malo neko istraživanje pokaže koliko je snažan učinak ove biljke koja je pre svega zbog prijatnog ukusa ali više zbog blagotvornog delovanja i hranljivih vrednosti koje ima u sebi.

Brusnicu možete da jedete sirovu, sušenu, kao dodatak jelima ili da pijete sok od brusnice.
Brusnice poznate su po tome što sadrže antioksidanse koji pozitivno utiču na funkciju imunog sistema.

Međutim, najnovija istraživanja ukazuju na to da je brusnica delotvorna u lečenju drugih bolesti pre svega lečenje raka jajnika.
Prilikom lečenja raka jajnika često dolazi do razvoja rezistencije na uobičajene lekove što uzrokuje korišćenje sve jačih doza pa se tako povećava rizik za oštećenja nervnog sistema i otežanog rada burega.

Naučnici naglašavaju da su u svom istraživanju koristili ekstrakt brusnice koji je dostupan u prodavnicama. Nalazi ispitivanja ukazuju na to da je delotvorna već prva popijena čaša soka od brusnice.
Antioksidans A tipa, koji se nalazi samo u brusnici, veže se uz proteine u ćelijama tumora te blokirajući njihov rast i širenje istovremeno pojačava delovanje hemoterapije.

S toga, jedan šoljica dnevno ovog moćnog napitka odlično će delovati u prevenciji raznih bolesti, ali i lečenju.
Ako niste ljubitelji čaja, ovu slatku biljku možete stavljati u razna jela ili čak napraviti preliv ili sirup od nje.

Kada birate koji čaj ćete konzumirati, neka vam brusnica bude izbor broj 1!

Check Also

ZAPANJUJUĆE OTKRIĆE RUSKIH LEKARA: PIRAMIDE KOJE MOŽETE I VI NAPRAVITI LEČE RAK, SPREČAVAJU RAZVOJ VIRUSA, SNIŽAVAJU ŠEĆER I JOŠ..

U Rusiji se nalazi 17 piramida, a najveća je kod Moskve. U Rusiji one nisu …